«Nukitsamehe» režissöörilt enam filme ei tule: on otsustatud, et ma olen selleks liiga vana

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helle Karis andis «Nukitsamehe» 35 aasta juubeli puhul saatele «Hommik Anuga» pika intervjuu.
Helle Karis andis «Nukitsamehe» 35 aasta juubeli puhul saatele «Hommik Anuga» pika intervjuu. Foto: Kaader ETV saatest

Lastefilm «Nukitsamees» tähistab tänavu 35. sünnipäeva ja sel puhul kõneles saates «Hommik Anuga» filmi režissöör Helle Karis.

Saatejuht Anu Välba küsimusele, mis on tema järgmine film, vastas Helle Karis pika vaikusega.

«Minul ei tule enam filme,» sõnas ta seejärel. «Sest nii on otsustatud, et ma olen selleks liiga vana. On otsustatud ka seda, et need asjad, mida mina teha tahan... Et publik ei saa aru; ei mõista. Mul on küll mitu ideed, aga ei...»

Karise arvates on aeg lihtsalt päris palju edasi läinud.

«Kui me räägime «Nukitsamehest», siis nagu isegi näete, on seal palju allteksti. Selle «ära tõlkimiseks» peab olema soodumus või pead olema sellel lainel. Aga praegu on päris asjad otseütlemised, aga mulle otseütlemised ei meeldi. Mulle meeldivad just mängud alltekstiga. Aga see alltekst nõuab päris kõva... Ma ei tea, kas see on haridus või haritus või lugemus või soov tajuda asju teistmoodi. Ma arvan, et selles mõttes on mu aeg ümber. Aga muidugi ma teeksin,» ütles režissöör.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles