«Mee hind» vaeb elu väärtusi

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laval on Ugala noorema põlvkonna meesnäitlejad Tanel Ingi, Meelis Rämmeld, Martin Mill ja Aarne Soro, igaüks mitmes rollis.
Laval on Ugala noorema põlvkonna meesnäitlejad Tanel Ingi, Meelis Rämmeld, Martin Mill ja Aarne Soro, igaüks mitmes rollis. Foto: Jaanus Laagriküll

«Mee hind» on praegu Tallinnas Theatrumis tegutsevale endisele Ugala näitlejale Ott Aardamile lavastuste «Börs ja Börsitar» ja «Poks» järel juba kolmas Viljandis lavale jõudnud töö.

Aardami sõnul ajendas teda kõige muu hulgas seda lugu kirjutama ja lavastama üks juhtum. «Vanaema oli Saaremaal mesinik,» jutustas ta. «Kord kiirustasin praamile, et linna tagasi sõita. Viimase asjana pandi veel kolmeliitrine purk mett kaasa. Kui linnas autost välja astusin, kukkus see purk asfaldile puruks. Suve läbi oled maal olnud, linna tulek on niigi raske ja siis kui näed, kuidas asfaldil voolab prahi sisse laiali vaevaga korjatud mesi...»

Pakub äratundmist

Ott Aardam ütles, et lavastuse valmimise protsess andis mõtteainet nii talle endale kui näitlejatele. Lavastaja loodab, et ka publikule pakuvad selle loo teemad äratundmist.
«Mee ja mesilaste teema juurest liikusime minu kirjutatud tekstide põhjal sketšide ja improvisatsiooni kaudu teemadeni, mis puudutavad meid kõiki,» lausus ta.

«Mis on need tegevused ja väärtused, mis annavad päris elu tunde. Mida on mõttekas teha? Kas näiteks linnas kipsplaatidega kaetud korteris elamine on päris? Või tuleks minna maale elama? Aga võib-olla peaks elama hoopis veel suuremas linnas?» küsis Aardam.

Näitlejad mitmes rollis

Teema tõsidusest hoolimata ei ole tegu surmtõsise looga. Laval on Ugala noorema põlvkonna meesnäitlejad Tanel Ingi, Meelis Rämmeld, Martin Mill ja Aarne Soro, igaüks mitmes rollis.
Lavastusele on kujunduse teinud maalikunstnik Kaarel Eelmaa. Muusikaline kujundus on Ivar Põllult, keda teatakse ansamblist Genialistid ja kes praegu on Tartu Uue Teatri juht.


Jaanus Laagriküll

LAVASTUS
«Mee hind»
• Teksti autor ja lavastaja Ott Aardam (Theatrum).
• Kunstnik Kaarel Eelma (külaline).
• Muusikaline kujundaja Ivar Põllu (Tartu Uus Teater).
• Osades Tanel Ingi, Meelis Rämmeld, Aarne Soro ja Martin Mill.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles