Video: Jaapani maavärina ja tsunami järgselt jäädvustati meteoorkeha

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaapanlase jäädvustatud meteoorkeha
Jaapanlase jäädvustatud meteoorkeha Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Jaapani Miyagi prefektuuri tabas 22. novembril maavärin, millele järgnes tsunami, kuid siis nähti taevas ka põlevat meteoorkeha liikumas.

Maavärina, mille magnitud oli 7,4, järgselt tegi üle taeva lennanud objektist video 16-aastane Asuka, kes pealkirjastas selle «Video, mille tegin surmaks valmistudes», kuna ta arvas, et saabunud on maailmalõpp. Ta pani video sotsiaalmeediasse, kus seda kommenteeriti agaralt.   

Ei ole täpselt teada, mis üle Jaapani taeva lendas, kuid oletatakse, et tegemist oli meteoorkehaga, millest sai maapinnale langedes meteoriit.

Videot näinud kommenteerisid, et kosmiline külaline võib olla seotud maavärina ja tsunamiga, kuid teadlased lükkasid selle ümber. Keha langemiskoht on teadmata.

Jaapani nüüdse maavärinapiirkonna elanikud põgenesid kõrgematesse kohtadesse, et eluga pääseda. Seda tehti ka 2011. aasta võimsa maavärinaga, mille magnituud oli üheksa ja mis võttis elu 18 000 inimeselt. Nüüdses maavärinas ja tsunamis sai kannatada 12 inimest.

Jaapani meteoroloogiaagentuur selgitas, et mida võimsam on maavärin, seda kauem võivad kesta järeltõuked. Nüüdse maavärina järgselt oli neid kümneid. Üks tund pärast maavärinat tekkis tsunami, mille lained ulatusid ligi kahe meetrini.  

Jaapani Sunaoshi jõel tekkinud tsunami / Scanpix
Jaapani Sunaoshi jõel tekkinud tsunami / Scanpix Foto: SCANPIX
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles