Roomast leitud Embla isa: tütar ei tundnud meid ära ja tahab tänavale tagasi (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Embla Jauhojärvi
Embla Jauhojärvi Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Itaalia pealinna Rooma tänavatelt leiti tüdruk, keda esialgu peeti 2007. aastal Portugalis kadunud briti tüdrukuks Madeleine McCanniks, kuid hiljem selgus, et tegemist on Rootsis elanud soome tüdruku Embla Jauhojärviga.

Embla Jauhojärvi kadus Stockholmist selle aasta mais, kui isa, kelle juures ta elas, oli Lõuna-Aafrikas spordivõistlusel, edastab iltasanomat.fi.

Jauhojärvide sugulased nägid meedias ja sotsiaalmeedias Emblast pilte ja videoid ning teatasid perele, et tegemist on nende kadunud tütrega.

Embla Jauhojärvi ema, isa ja vend lendasid Rooma, et ta koju tuua. Nad kohtusid temaga Rootsi saatkonnas, kuhu Itaalia politsei oli ta viinud ja kus tema eest hoolt kanti.

«Ta on segaduses ja ta tervis ei ole hea. Ta ei tundnud meid ära ega soovinud suhelda, ta vajab autismi, Aspergeri sündroomi tõttu ravi,» teatas pere.

Isa Tahvo Jauhojärvi teatel tahtis ta tütar saatkonnast pääseda, et minna taas tänavatele uitama ja teda tuli jõuga kinni hoida.

«Lootsime, et saame ta kohe koju viia, kuid kuna ta on segaduses ja nõrk, siis ei ole see võimalik. Keegin meist jääb Rooma seni, kuni ta saab ravi ja on lendamiseks piisavalt terve või siis käime vahepeal kodus Rootsis ja lendame tagasi, kui arstid teatavad, et ta on lennuvalmis,» selgitas isa.

Pere teatel oskab Embla nii inglise kui itaalia keelt, kuigi meedia teatas, et ta itaalia keelt ei oska ning seega peaks arstidega suhtlemine olema lihtne.

Jauhojärvide pere tänas roomlasi ja Itaalia politseid, kes tüdrukut aitasid.

«Emblale anti süüa ja teda üritati igat moodi aidata. Tall pakuti isegi ühes restoranis tööd, kuid oma seisundi tõttu ei ole ta töövõimeline,» lisas isa.

Isa sõnul teatas ta mais tütre kadumisest Rootsi politseile, kuid politsei ei aidanud teda, kuna Embla on täisealine, 21-aastane, ja võib teha, mida tahab.

Rooma elanikud ja võimud märkasid juba mai lõpul, et tänavatel elav tüdruk on välismaalane, kuid kuna tal puudusid dokumendid, siis oli teda keeruline aidata, sest ei teatud, mis riigist ta pärit on.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles