Kuula: täna avaldati eurolauliku Måns Zelmerlöw uus singel «Glorious»

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Måns Zelmerlöw ja Aminata Savadogo kontsert Factorys
Måns Zelmerlöw ja Aminata Savadogo kontsert Factorys Foto: Erlend Štaub

Juba oma eelmise albumiga «Perfectly Damaged» tegi Måns Zelmerlöw sammud rahvusvahelise eduni. Uue albumiga «Chameleon», mis avaldatakse 2. detsembril, jätkab ta samal trajektooril. Plaadilt pärit singel «Glorious» on segu võimsatest helidest ja isiklikust puudutusest ning on ideaalne sissejuhatus uuele albumile.

«Meil oli raskusi singli valimisega, sest tundus, et plaadil on niivõrd palju tugevaid lugusid,» kommenteeris uhke Måns.

Måns on kõikide plaadil kõlavate laulude kaasautor ning materjal valmis koostöös mitme kõrgelt hinnatud rahvusvahelise laulukirjutajaga. Osa plaadist on salvestatud Peter Gabrieli stuudios Real World, mis asub Bathi lähedal. «Ma kirjutan laule ka üksi, kuid mulle meeldivad koostööd, sest niivõrd kerge on takerduda oma mustrisse.» 

«The Wrong Decision» on laul sellest, mis oleks võinud juhtuda vale otsuse korral. Måns rääkis laulukirjutaja Paddy Daltonile lugu, mida tahtis jagada ning Paddy kirjutas laulule täpselt sellised sõnad nagu Måns soovis.

Måns Zelmerlöw
Måns Zelmerlöw Foto: Erlend Štaub

Mis on kõige suurem vahe noore, kümme aastat tagasi Rootsis oma tähelendu alustanud ja tänase Måns Zelmerlöw vahel? «Enesekindlus – mitte ainult muusikas, aga ka elus. Alguses ma ei olnud kõige parem vokalist, aga tundub et publik märkas potentsiaali enne mind.»

Kümme aastat esinemisi on andnud tulemusi.

«Kõige olulisem on oma hääle leidmine, tunda et see on seal ja esitada laule, mis endale midagi tähendavad. Kui lähen stuudiosse ja kustutan tuled, siis saab selgeks kas tõepoolest tunnetan laulu sõnu ja viisi,» lisas Eurovisiooni lauluvõitsluse võitja.

Olles kümme aastat oma karjääri teinud Rootsis, vaatab Måns nüüd rahvusvahelise publiku suunas. «On suurepärane olla kirjutamata lugu, esitada oma muusikat ausalt ja tunda, et see tõepoolest toimib,» räägib Måns. Ta usub, et on tootnud oma seni parima albumi ja on valmis raskeks tööks. Kevadel 2017.aastal on oodata Euroopa turneed.

«Kui mu muusikat üldse kunagi saadab rahvusvaheline edu, siis nüüd,» võtab Måns ootused kokku.

Vaata tiiserit ja kuula uut lugu siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles