Eesti Koolispordi Liidu president Erika Salumäe ja Kristjan Kuusk

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erika Salumäe ei soovi poliitikaga enam tegeleda, selle asemel keskendub olümpiavõitja noortespordi edendamisele.
Erika Salumäe ei soovi poliitikaga enam tegeleda, selle asemel keskendub olümpiavõitja noortespordi edendamisele. Foto: Raigo Pajula
Erika Salumäe

on kahekordne olümpiavõitja ja maailmameister trekisõidus. Ta on püstitanud tervenisti 15 maailmarekordit. Erika on ka Eesti Olümpiakomitee auliige, Eesti Koolispordi Liidu president ning Eesti Petanque Klubide Liidu president. Teda on tunnistatud 9 korral Eesti parimaks naissportlaseks. Lisaks sportlasekarjäärile on ta olnud edukas ka poliitikas. Erika valiti küll Rahvaliidu ridades riigikogu liikmeks, kuid ta loobus parlamendikohast ning otsustas jääda Tallinna Linnavolikogu liikmeks.

Kristjan Kuusk alustas tantsimisega 9-aastaselt Haapsalu tantsuklubis «Valge Daam», hiljem jätkas ta tantsuteed Tallinnas klubis «Leevi». Viimased 5 aastat on Kristjan esindanud Soomet tantsuklubis «Oulu Team Telemarkki». Koos oma soomlannast partneri Anriga on noormees tantsinud alates 2002. aastast. Harjutatud on lisaks Soomele ja Eestile ka Norras, Oslos kus paar elas ja treenis 2 aastat. Kristjan on Euroopa Karika finalist, Põhja-Euroopa meistriõistluste II koha omanik ning Soome standardtantsude meister.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles