Nokia tegevjuhti kiusati koolis ta lühikese kasvu ja portfelli tõttu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nokia tegevjuht Rajeev Suri
Nokia tegevjuht Rajeev Suri Foto: SCANPIX

Firma Nokia tegevjuht Rajeev Suri külastas üle 27 aasta India Manipali tehnoloogiainstituuti, mille ta lõpetas 1989. aastal ja ta pidas seal loengu.

Suri paljastas, et kooliajal kiusati teda nii ta lühikese kasvu kui selle tõttu, et tal oli koolis seljakoti asemel portfell, edastab indiatimes.com.

«Olin nooremana arg ja endasse tõmbunud ning mulle meeldis õpikuid kanda portfellis, olin koolis selle tõttu kiusatud. Kuid kui asusin õppima Manipali tehnoloogiainstituuti, minu eneseusk kasvas ja ma sain ebakindlusest üle,» teatas firmajuht.

Ta lisas, et aastate jooksul on ta elu mitmel korral muutunud.

«Lisaks lühikesele kasvule ja portfellile olid mul pikad juuksed ja ma veetsin iga vaba hetke arvutis. Suur elumuutus toimus siis, kui asusin õppima koos seitsme sõbraga Manipali tehnoloogiainstituuti. Seal sai alguse mu elu positiivne osa ja see on kestnud mõningate vahedega seni,» teatas Suri.

Suri teatel oli ta ülikooli astudes nii närvis, et ta ei saanud üksinda hakkama ja selle tõttu oli isa teda toetamas.

«Isa ja mina saabusime Kuwedist Indiasse koos, ta pidi olema kohal kolm päeva, kuid jäi kaheks nädalaks, sest olin väga närvis,» meenutas nüüdne juht ülikooli sisseastumist.

Suri sõnul sai ta laheda toakaaslase, kelleks oli Vishal Swara, kes õpetas talle eelkõige enesekindlust ja julgust.

«Hea toakaaslane annab hea õppetunni ja paneb võistlema. Tahtsin temast õpingutes parem olla, suutsin seda alles kaheksandal semestril,» meenutas Nokia tegevjuht.

Suri teatel oli ülikool ta elu üks paremaid aegu, kus oli nii õppimist, nalja kui «käru keeramist».

«Õppisin siis, et elu ei ole mustvalge ja elus ei saa alati minna lühemat teed pidi. Lisaks sain ülikoolis üliõpilasnõukogu valimistel juhtimise õppetunni, sest probleem vajas kiiret lahendust. Olen nüüdseks maailmakodanik, kuid mu süda on seni Indias,» teatas Suri oma kunagises ülikoolis üliõpilastele esinedes.

Suri sõnul tekkis tal Manipalis nostalgiahoog ja ta külastas oma kunagisi, üliõpilasaja lemmikpaiku, kus leidsid aset mitmed mälestusväärsed sündmused.  

Suri asus Nokiasse tööle 1995. aastal, ta tahtis ta olla edukas, kuid ta ei arvanud, et temast võiks kunagi saada Nokia tegevjuht.

Indias New Delhis 1967. aastal  sündinud Suri elas nooremana koos perega Kuwedis ja käis seal koolis, ta räägib lisaks emakeelele ka araabia ja inglise keelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles