Siberis tekitas segadust võltssoomlane

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siberis Tšitaas tekitas segadust võltssoomlane
Siberis Tšitaas tekitas segadust võltssoomlane Foto: SCANPIX

Siberis Tšitaas tekitas segadust viletsat inglise keelt rääkinud isik, kes tutvustas end soomlasena.

Mees ilmus keset ööd ühte ööpäev läbi avatud kaubanduskeskusesse ja teatas sealsetele turvameestele, et tal on probleem, kirjutab iltasanomat.fi.

Turvameeste kinnitusel ei rääkinud mees, mitte soome, vaid kohutavat inglise keelt.

Nad ei saanud alguses aru, mida mees soovis. Kuid lõpuks taipasid, et mehe sõnul on ta Soomest ning ta on oma passi ära kaotanud.

Turvamehed kutsusid miilitsa. Miilitsad toimetasid ta jaoskonda ning püüdsid asjasse selgust tuua.

Ka helistasid korrakaitsjad läbi kohalikud hotellid ja küsisid, kas seal peatub mõni soomlane. Lõpuks helistati isegi Moskvas asuvasse Soome suursaatkonda, et mõistatus lahendada, kuid ka see ei aidanud.

Hommiku saabudes rääkis salapärane välismaalane järsku puhast vene keelt. Mees ütles, et ta on ajakirjanik, kes tegi katse, kuidas miilits kohtleb ilma isikutunnistuse või passita olevaid inimesi.

Miilits ei uskunud mehe juttu. Helistamine väljaande Effekt toimetusse paljastas, et seal ei teatud mehest ega tema tööülesandest mitte midagi.

Kuna venelaseks osutunud mees valetas ja raiskas miilitsate tööaega, siis võib teda ees oodata umbes 1500 rubla (umbes 38 eurot) suurune trahv.

Tšitaa on Taga-Baikali krai halduskeskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles