Vau! Skandaalse Triin Tulevi ekskaasast on saanud värvikas kunstnik

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toivo Freeman Pilt`i aka Dressi-Toivo kunstnikudebüüt restoranis Tai Boh
Toivo Freeman Pilt`i aka Dressi-Toivo kunstnikudebüüt restoranis Tai Boh Foto: Igor Ruus

Kas mäletate veel meie seltskonnakaunitari Triin Tulevi värvikat ekskaasat Toivo Pilti, keda seltskonnaveergudel kutsuti hellitavalt ka Dressi-Toivoks? Mees on aastaid resideerunud Tais, kuid nüüd on tagasi kodumaal, elab Tallinna vanalinnas ja temast on saanud kireva käekirjaga pop-kunstnik. 

Foto: Igor Ruus

Toivo Pilt on kunstnikuna iseõppinu, kui mitte arvestada maali-ja vitraažistuudiumi legendaarse kunstniku ja sisekujundaja (Tai Boh, Manna La Roosa, Võitlev Sõna...) ateljees.

Ka Toivo Freeman Pildi kontol on juba mitme restorani interjöör (Võit, Lovesexmoney, Sex Püstols Tallinnas, Skyhigh Phuketis Tais). Viimased neli aastat identifitseerib ta end eelkõige kunstnikuna ning spirituaalsel teel käijana.

Foto: Igor Ruus

Oma esimesel isiknäitusel "Asian Lovers" eksponeerib Toivo Freeman Pilt kolmemõõtmelisi erinevas formaadis teoseid, mida võib pidada omamoodi ikoonideks.

Need on teostatud maalis, kollaazhis ning neid seob omavahel unikaalne peegelvitraazhitehnika. Viimase põhjal võib Freemani pidada ka Soho koolkonna esindajaks. On ta ju löönud kaasa ka Manna La Roosa kujundustiimis ning taoline eksootilise hõnguga kitšilik ja värvirõõmus lähenemine iseloomustab ka tema näitusetöid.

Foto: Igor Ruus

Mangad, Aasia jumalused, popsürrealistide võtted, kolmemõõtmelised kollaažid popkultuuri esindavatest vidinatest, psühhedeelsed mustrid ja graffity-elemendid näitavad Toivo Freemani Pildi debütandi kohta ootamatult tervikliku ja omanäolise kunstnikuisiksusena, kellel on juba välja kujunenud isikupärane käekiri.

Tema monumentaalsemate maalide, vitraažide ja skulptuuride püsiekspositsiooni võib imetleda ja sellest energiat ammutada restoranis Sex Püstols. Lisaks võib esile tuua kunstniku tegevust ka rõiva-, jalatsi-ja valgustidisainerina.

Kogu "Asian Loversi " ekspositsiooni taga on kunstniku isiklikud kogemused seikluslikust elust Bangkoki getos.

Näituse kuraator on Soho Fond ning alustab Tai Bohi  uut poliitikat eksponeerida Aasia restorani seintel interjööri, kui restorani kontseptsiooniga haakuvat kunsti. 

Näitus jääb avatuks kolmeks kuuks ning kõiki teoseid on võimalik restoranist osta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles