Ministrit hooraks nimetanud Rootsi poliitik kaotas töö

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Rootsis tekkis skandaal parempoolse poliitiku ümber, kes nimetas kaamera ees naisministrit hooraks.

Moderaatide partei (Moderata samlingspartiet ) sekretäri Tomas Tobé teatel vallandas partei nende Stocholmi kontoris digitaalkommunikatsiooni juhina töötanud ja partei ridadesse kuulunud Delmon Haffo, edastab The Local.

Haffo ja ta kolleegid katsetasid avalikkuses oma uut videokaamerat, saamata aru, et nende tegevust jälgiti ja salvestati ning see jõudis nende partei Youtube’i kanalisse.

Videol viitab Haffo sotsiaalmeedias lahvatanud sõnasõjale meeste sõnaõiguse teemal. Rootsi sotsiaalminister Annika Strandhäll kommenteeris möödunud nädalal sõbra Facebooki postitust pärast vabariiklase Donald Trumpi saamist USA presidendiks, et meestelt tuleks hääletusõigus ära võtta.

«Pean tunnistama, et olen samal seisukohal,» teatas Strandhäll.

Videol pöördub Haffo kaamera poole ja ütleb: «Annika Strandhäll, meeste hääleõiguseteema ei ole nalja tegemiseks. Kuradi hoor, keri põrgusse».

Rootslane lisas veel, et ka sotsiaalministeeriumi pressiesindaja Victor Harju on hoor.

Siis on videol mõnda aega kuulda valju naermist.

Moderaatide partei juht Anna Kinberg Batra mõistis ministri hooraks nimetamise hukka.

«See oli üle piiri. Oponente tuleb kritiseerida nende poliitika eest või ministerid nende tegude eest, kuid kindlasti ei tohiks kasutada roppusi,» teatas Batra.

Strandhäll teatas pärast juhtunut Facebookis, et iga inimene peaks oma keelekasutust kontrollima ning see, mis ei ole lubatud klassiruumis, ei tohi olla lubatud ka poliitikas.

Ta lisas, et poliitikud on noortele eeskujuks ja aktiivsed sotsiaalmeedias ning selle tõttu tuleb olla valvas, milline mulje endast jäetakse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles