Video: lehm hüppas laevalt merre, et põgeneda

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põgenikust lehm
Põgenikust lehm Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Austraalias Perthi lähedal said päästjad ja politsei kogeda Metsiku Lääne stiilis tagaajamist, sest sadamas olnud karjaveolaevalt hüppas lehm üle parda.

BBC teatel hüppas lehm Fremantle’i sadamas laeva lastimise ajal merre, ujus randa ja jõudis põgeneda üle ühe ööpäeva, enne kui ta tabati.

Juhtumit näinute teatel nägid nad põgeniklehma mere lähedasel haljasalal rohtu nosimas ja vabadust nautimas.

Vette hüpanud  lehma üritas tabada Fremantle’ i merepääste, kes kasutas lehma rannale ajamiseks skuutreid, kuid nutikas loom pääses mitmel korral põgenema.

Lehm oli jooksus üsna kaua, ta tabati lõpuks Perthist seitsme kilomeetri kaugusel raudteel. Jonnaka lehma raudteelt kõrvale juhtimiseks kasutati jõuvõtteid, sest looma tavaline juhtimine ei andnud tulemusi.

Kohaliku meedia teatel oli lehma ajamine transpordimasina suunas ja ta sinna tõstmine tõsine ettevõtmine ning nõudis palju päästjaid.

Austraalia müüb igal aastal Hiinasse, Vietnamisse ja Indoneesiasse kariloomi rohkem kui miljardi Austraalia dollari väärtuses. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles