Eesti Vabariigi 93. aastapäeva üritused Pärnus

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti peab 24. veebruaril pidu.
Eesti peab 24. veebruaril pidu. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Kolmapäeval, 23. veebruaril

Kl 11.30 asetatakse pärjad Eesti Vabariigi esimese presidendi Konstantin Pätsi ausamba jalamile Tahkurannas.
 

Kl 13 toimuvad Pärnu noorte vabaajakeskuses mõttetalgud teemal „Minu eetiline Eesti Vabariik“. Üheskoos püütakse leida vastuseid küsimustele, mis on eetika, kas me oleme eetilised ja kui tähtis on olla eetiline.

Kl 14 Endla teatris Tartu ülikooli Pärnu kolledži Väärikate ülikooli loengute raames huvilistele vaatamiseks film „Rahva vabadus“.

Kl 16 avatakse mälestustahvel Hospidali 14 hoonel, kus asus Aleksander Jürvetsoni trükikoda. 23. veebruaril 1918. aastal trükiti seal „Manifest Eestimaa rahwastele“. Seda levitades ja avalikult 23. veebruaril Pärnus ja 24. veebruaril Toris ning Viljandis ette lugedes kuulutati välja Eesti Vabariik.

Kl 17 Pärnu maavanema, linnapea ja linnavolikogu esimehe aastapäeva vastuvõtt kontserdimajas. Üle antakse Pärnumaa vapimärgid ja Pärnu linna vapimärgid ning teenetemärk. Kontsertosas astuvad aastapäevaks loodud lavastuses „Meie inimesed“ üles neidudekoor Argentum Vox ja rahvatantsuansambel Kajakas.

Kl 18 Alevi kalmistul tseremoonia Vabadussõjas langenute mälestuseks. Sellele järgneb noorte rongkäik, mis suundub Rüütli platsile, kus loetakse ette iseseisvusmanifest. Rongkäigus liigutakse Endla teatri ette.

Kl 20 algab Endla teatris Eesti Vabariigi 93. aastapäevale pühendatud kontsert noortele.

Neljapäeval, 24. veebruaril

Päikesetõusuga heisatakse Eesti Vabariigi väljakuulutamise monumendi juures riigilipp. Tseremoonial annavad tõotuse Pärnumaa skautide ja gaidide maleva uued liikmed.

Kl 11 asetatakse pärjad Teises maailmasõjas Eesti iseseisvuse eest võidelnute mälestusmärgi jalamile.

Kl 12 toimub mälestusjumalateenistus Toris Eesti sõjameeste mälestuskirikus.

Kl 18 Eliisabeti kirikus püha apostel Mattiase püha ja iseseisvuspäeva missa.

Andmed: Pärnu linnavalitsus
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles