«Meie Euroopas»: pisike nupp ajalehes juhatas Raini Iirimaale

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rain Pauming
Rain Pauming Foto: ERR

Teisipäevaõhtuse ETV saate «Meie Euroopas» teises loos külastas Maire Aunaste Iirimaal tegutsevat Raini.

Tallinnast pärit Rain on suures toiduainetetööstuses logistikajuht ning aitab liikuda Dublini elanike joogipiimal.

Tema alluvuses on terve hulk piimaautosid, kokku 26, ning töötajaid saja kandis. Mõned aastad tagasi oli ta Tallinnas lihtne hulgilaotööline.

Iirimaale sattumises tema sõnul mingit müstikat polnud. Talle meeldis kodumaine töö ja mõtles samas suunas edasi minna.

«See oli üks pisike nupp ajalehes,» selgitas Rain. «Seesama firma otsis Eestist inimesi, kuna seal oli tollal tööjõupuudus.»

Keele suhtes tänas ta endist inglise keele õpetajat. Spetsiaalselt keelt ta ei õppinud ja ka kodumaine töö nõudis inglise keele oskust.

Ta manitses, et Iirimaal tegutsedes ei tohi lasta endale pähe istuda. Seal olevat «kiida lolli ja loll teeb veel rohkem» mentaliteet. Kui seal teha korralikult tööd, siis saab korralikult tasutud. Erinevalt Eestist.

Ema Ellen rääkis, et Rain on elu aeg õppimises usin olnud. Tal oli töö leidmisega probleeme, sest ei leidnud töös iseennast. Nüüdseks on ta Iirimaal olnud viis aastat ning tööga rahul.

«Kui ta on saavutanud elus selle, mis soovinud, olen väga rahul,» kinnitas Ellen, et on ainsa poja eemalolekuga leppinud.

Raini sõnul on iirlastel sageli juttu liiga palju ja kui keegi võtab härjal sarvist, siis seda märgatakse.

Kui ta praeguse töö vastu võttis, polnud see koht eriti tasemel. Ülemused itsitasid ilmselt pihku, et ei tea, kas välismaalane saab hakkama. Eestlane ujus tänu kõvale tahtmisele raskustest välja.

Lisaks tööle mahub Raini ellu ülikool, kus püüab magistrikraadi logistikajuhtimise erialal. Ta tuleb arvatavasti kunagi kodumaale tagasi, kuid mitte niipea.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles