Mustvalge moefotograafia kuningas

PÖFF
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotol Peter Lindbergh
Fotol Peter Lindbergh Foto: PÖFF

Peter Lindberghi nimi moe- ja fotograafiasõpradele tutvustamist ei vaja ning tema mustvalged fotod kuuluvad juba ammu moefotograafia klassika hulka. Selge on ka see, et see härra on võrdväärselt olulist rolli mänginud nii moemaailmas kui ka fotokunstis, mis oleksid ilma temata hoopis teist nägu.

 

Peter Lindberghi teekond fotograafias algas tegelikult huviga kunsti vastu ning pildistamise kui sellisega hakkas ta tegelema alles 70ndatel aastatel. Tema tohutu anne ei jäänud aga märkamata ning juba mõne aasta pärast asus ta tööle selliste suurte nimede kõrval nagu Helmut Newton, Hans Feurer ja Guy Bourdin.

 

Lindberghi kaamerasilm on läbi aastate püüdnud pildile nii näitlejaid, modelle kui ka teisi põnevaid karaktereid, tema käekiri on aga alati jäänud mustvalgeks ning just see on temast teinud ühe meie aja kõige võimsama fotograafi. Lindbergh on tohutult olulist rolli mänginud ka moemaailmas, sest tema 1990. aasta Briti Vogue'i kaanefoto, millel poseerivad Linda Evangelista, Christy Turlington, Cindy Crawford, Naomi Campbell ja Tatjana Patitz, pani alguse nn supermodellidele ajastule ja muutis moetööstust kardinaalselt.

 

Sarnaselt tema paeluvale fotograafiale on võimas ja karismaatiline ka Peter Lindberghi enda isiksus, mis jõuab täna õhtul viimast korda PÖFFi Moekino ekraanile. Kell 17.30 kinos Sõprus linastuv film "Läbi silma: Peter Lindbergh" annab suurepärase ülevaate tema elust, tööst, loomingust ja sellest võrratust karakterist, mis on Lindberghist teinud nii unustamatu fotograafi kui ka tõelise elava legendi.

 

Lisainfo ja piletid SIIT!

 
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles