Kuidas märgata ilu kõiges selles, mis igapäevaselt nii argine näib?

PÖFF
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PÖFF

"Kodu on siin" on film noorest Hannast, kes avastab põnevusega kõiki neid asju, mida nende omanik, keskealine väga edukas mees Max enda ümber enda ümber enam märgata ei suuda. 

Sealhulgas ka mehe kodu, mis klaasist kindlusena ei suuda peatada südikat neiut, kes sinna majja ja mehe ellu päevastel aegadel sissemurrab. Hanna ei tee oma äraspidistest seiklustest suuremat sorti saladust, vastupidi, ta kehtestab neid omamoodi loominguna, mis Maxile taas koju jõudes osaks saab. “Kodu on siin” portreteerib omamoodi tunnete labürinti, kus käib iseäralik kassi ja hiire mäng. Režissöör Tereza Kotyk on lisaks ka kunstnik ja kuraator, kes on teadlikult köitnud sellesse väga omanäolisesse filmi väga kõnekaid visuaalseid metafoore. 

 

 

                         Vastab režissöör Tereza Kotyk

Milline laul või muusikapala kirjeldab Sind kui režissööri kõige paremini?

Bunny Lake – “Into the Future”, mis mõjub alati innustavalt.

Mis on kõige veidram asi, mis Sinuga hiljuti juhtus?

Me reisisime Rotterdamis ja sõitsime mööda kihavat tänavat, mille väikesel rohealal oli väike hallhaigur ja vaatas meie poole. Ma loodan, et ta on ikka veel elus.

Sa jääd nädalaks kinni kinomajja, kus linastub lõpmatult vaid üksainus film. Mis võiks olla selleks filmiks?

Ma arvan, et see võiks olla üks Terence Mallick’i filme, kuna tema narratiivid on alati väga avatud ning mul oleks siis võimalik avastada kõike neis sisalduvat. 

Kui Sul oleks võimalik võõrustada enda korraldatud õhtusöögil kahte tuntud režissööri, siis milline oleks Sinu valik?

Ma kutsuksin Andrea Arnold'i ja Sofia Coppola ning paluksin neil kaasa võtta Urszula Antoniak’i ja Jane Campion’i, et saaksime minna vaatama midagi Steve McQueen'ilt. Ainult kahte on väga keeruline valida! Seda põhjusel, et on režissööre, kes on mind ja mu debüütfilmi palju mõjutanud – naised, kes annavad edasi lugusid väga isikupärasel viisil ja mees, Steve McQueen, kes sisenes filmitööstusesse kunstnikuna ja rajas seeläbi teed ka teistele.

Kui Sul oleks võimalik kustutada üks film kinoajaloost, siis kas kasutaksid seda võimalust ning milline oleks Sinu valik?

Ma ei saa sellele küsimusele vastata, ega seda võimalust kasutada, kuna kardan, et see võib ka minuga juhtuda. Ma usun karmasse ja ei taha selles küsimuses endale halba karmat kaela saada. 

PILETID SIIT

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles