Filmifestival avati susside sahinal

PÖFF
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

On laupäeva õhtu ja Erinevate Tubade Klubi on täitunud sussides ringi sahistavate külalistega. Diivanitele ja tugitoolidele seatakse end prantsatades mugavalt sisse. Tuled kustuvad. Pimedusest ilmuvad lavale Sleepwalkersi korraldajad: teiste seas programmijuht Martin Ruus. „Jou,” tervitab ta, ja kuulutab festivali avatuks.

Alanud oli Rahvusvaheline Lühifilmide Festival Sleepwalkers – Pimedate Ööde Filmifestivali kärgfestival. Sellel aastal keskendub PÖFF Prantsusmaale, seega mängisid seitsmel üle saali paigutatud ekraanil kinokunsti klassiku Georges Méliès’ lühifilmid. Muu hulgas näidati tema 20. sajandi alguses filmitud teostest ka ikooniliseks saanud filmi „Reis kuule”.

Filmi „Kassett” autorid, kes on Sleepwalkersil esimest korda, nautisid vaheldust prestiižsetest ja pidulikest filmifestivalidest, leides, et üritus oli naturaalselt vaba ning nooruslik ehk cool, nagu nad ise õhustikku kirjeldasid.

Eelmise aasta Rahvusliku programmi võitja ja selle aasta žürii liige Nora Särak rõõmustab, et tänavune programm on seotud Tallinna erinevate ja väga huvitavate paikadega, sest see muudab festivali mitmekülgsemaks. Lisaks traditsioonilisele BFM-i Supernovale, näidatakse filme veel Telliskivi loomelinnakus asuvas Mustas Saalis ja kinos Sõprus.

Ka homme saab Erinevate Tubade Klubis kogu öö sussides vahvalt kinoelamusi nautida – tulemas on Öökino. Filme hakatakse näitama kell 22.00 ja üritus kestab esmaspäeva varahommikuni. Öökino on kõigile tasuta.

Sleepwalkers toimub erinevates paikades 16. novembrini. Täpsemat infot leiab kodulehelt www.swff.ee

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles