Sleepwalkers pakub filmielamust kesklinnas ja Telliskivi Loomelinnakus

PÖFF
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sleepwalkers

Täna algav Rahvusvaheline Lühifilmide Festival Sleepwalkers pakub kõigile huvilistele tasuta filmielamust järgneval viiel päeval Telliskivis asuvas Mustas Saalis ja BFMi kinos Supernova.

 

Erilist tähelepanu pälvib sel aastal Telliskivi Loomelinnakus F-hoone kõrval asuv Must Saal. Tühjana seisnud külm ja kõle ruum saab eesti kunstnike abiga uue välimuse, see muutub metsaks. Idee pärineb kunstnik Karolin Nummertilt, valgustuslahendust pakub Oliver Kulpsoo ja installatsiooni teostavad Silver Roostik ja Vallo Hansen.

“Me otsisime linnas üles kohad, mis haakuksid Sleepwalkersi ideega erilisest, ootamatust ja lihtsalt soojast ja õdusast kinoelamusest. See on selline kino, mida ei peagi saama iga päev aga kus festival tekitab suurepärase võimaluse luua midagi fantastilist. Seepärast ehitame üles ka oma POP-UP kino, kuhu kunstnikud Karolin Nummert ja Oliver Kulpsoo tõid sisse oma nägemuse Sleepwalkersi südamerütmidest, luues Telliskivi Loomelinnaku saali ja õue peale ägedalt karge linnadžungli,”selgitab Sleepwalkersi festivali juht Martin Ruus.

Foto: Sleepwalkers

Saal avatakse külastajatele 14. novembril kell 13.00 kiire ja lõbusa Vitamiiniprogrammiga, mis ergutab ka kõige väsinumaid inimesi. Iga päev toimub seal palju erinevaid linastusi, mis on kõik tasuta. Must saal jääb avatuks neljapäevani, 17. novembrini.

Foto: Sleepwalkers

Traditsiooniliselt on Sleepwalkersi koduks kesklinnas asuv Kino Supernova, mis asub Tallinna Ülikooli Balti filmi, meedia, kunstide ja kommunikatsiooni instituudis (BFM). Seal algavad seansid juba täna kell 16.00 Rahvusliku võistlusprogrammiga. 

Festival toob ekraanile üle 160 lühifilmi 44 riigist. Tänavu pälvib erilise tähelepanu ka PÖFFi fookuses olev Prantsusmaa. Sleepwalkersi festivalil näeb nii Prantsusmaa maailmakuulsat klassikat kui ka verivärskeid linateoseid. Kõik lühifilmide seansid koosnevad  5–7 lühifilmist, mis annavad kokku tavapärase täispika filmi pikkuse. 

Rahvusvaheline Lühifilmide Festival Sleepwalkers toimub 12.–16. novembril 2016.

Infot programmi kohta leiab aadressilt www.swff.ee

Pimedate Ööde Filmifestival toimub 11.–27. Novembril. Lisainformatsiooni leiab aadressilt www.poff.ee

Kontakt: Anna Silem (Kommunikatsiooni-ja turundusjuht)

Telefon: + 372 56 913 815

E-mail: anna.silem@poff.ee

 
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles