Body Machine Body festival toob lavale tumeda underground muusika

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Body Machine Body festival toob lavale tumeda underground muusika
Body Machine Body festival toob lavale tumeda underground muusika Foto: Promopilt

Kuues tumedama elektroonilise muusika suursündmus Body Machine Body leiab aset laupäeval, 12. novembril Kultuuriklubis Kelm (Vene 33)

Üles astuvad oma ala spetsialistid nii meilt kui mujalt.

Peaesinejaks on Viinist pärit trio, The Devil & The Universe, kes nimetab oma stiili Goat-Wave´ks. Sokupäine bänd segab oma muusikasse põnevat kraami alates tribalrütmidest ja Dead Can Dance'ilikust etnosulamist kuni 80-nendate electro ja nüüdisaegse post-rockini välja. Teemadeks on peamiselt okultism ja tumedamad jõud, kuid sellele pealtnäha süngele teemale lisab suuresti vürtsi eneseiroonia ja eluterve sarkasm.

Legendaarne režissöör ja helilooja John Carpenter („Halloween“) on bändi muusika kohta öelnud: „Mulle väga meeldib. See on originaalne ja mõjuv.“Lõunanaabreid lätlasi esindab sel korral Gas Of Latvia, kes on oma 20 aastat kestnud karjääri jooksul avaldanud erinevate plaadifirmade alt enam kui 10 albumit. Helimaastiku loovad ambient, drone, müra, techno ja igasugused etnilised kribinad-krõbinad. Gas Of Latvia pole kunst tahtmaks saada sellest osaks, vaid kõrvade vahel sündinud moodustis, mis sünnib ilma  tahtliku suunamise või kasti paigutamiseta. Ei torka just palju helikunstnike pähe, kes võiks Tricky'ga lava jagada, tema näiteks tegi seda.

Põhjanaabrite au ja uhkust kaitseb Sekret Teknik Soomest, kes kirjeldab oma muusikat kui eel-tuumasõjaaegse maailma süntesaatoridüstoopia vms. Pisut lahtiseletatumana kõlavad nad nagu üks vägev segum 80ndate sci-fi teemalisest sündimussist, electro'st ja EBM'ist. Rütmikas ja meloodiline, tantsi või tee robot-breaki - Sinu valik!

Rootsi Kuningriigist saabub sel aastal kohale kohale suurem seltskond.

Live laval astub üles  Mechatronic ehk Uppsalast pärit futuduo moodustavad Wilhelm Äretun (programmeerimine ja vokaal) and Emma Hortlund (sünt ja sõnad). Rootsi süntpop on teatavasti alati suure kvaliteedimärgiga ja erandiks pole ka kõnealune bänd. Kui sulle istub Depeche Mode, Mesh, Covenant või nt. varasem Apoptygma Berzerk, on see just midagi sinu tehissüdamele.

DJ puldi taga lahutab oma muusikavalikuga meelt mainekas Rootsi electro/synthpop gäng, Electronic Force DJ-team. DJ The Fixx ja DJ E-Prom mängivad enne ja peale artiste ning täidavad müraga ka vahepauside vaikuse.

Kodumaist skeenet esindab sel korral lausa kolm tugevat tegijat!

Selle aastase BMB kõige karmim tegija, Evestus, kohalikule publikule tutvustamist ei vaja. Bänd naases just Venemaa tuurilt koos Ministry´ga ning laval saab näha Evestust uuenenud koosseisus. Kui sinu jaoks on Evestus võõras nimi aga sulle meeldib Nine Inch Nails, Mortiis ning Marilyn Manson, siis ole kohal! Teine kaasmaalasest tegija on Oudeis,  keda võib julgelt lugeda vähemalt sama produktiivseks kui Frank Zappat. 

Meeletu loomingulise põlemisega ja andekas muusik teeb seda, mis parasjagu südamele õige tundub ja ei väsi katsetamast erinevate stiilidega. Tema loomingusse kuulub rhythmic noise'i, techno't, dubstep'i, drone'i ja mida kõike veel. Kindel kvaliteet ja omapärane nägemus on garanteeritud!

Kolmas kodumaine andekus on Cly/Suva, kes raputab käisest põrandale tantsulisemat ja meloodilisemat elektroonilist muusikat. Ainult Cly/Suva'le omane käekiri, hõljuv atmosfäär ja jõulised bassiliinid- instrumentaalmuusika oma parimas kuues.

Eelmüük Kultuuriklubi KELM baaris. Pilet eelmüügist 13 EUR / ukselt 19 EUR. Lisainfo Facebookist.

Ajakava:

19.00 Electronic Force DJ team

19.30-20.05 Mechatronic

20.15-20.55 Cly/Suva

21.05-21.50 Oudeis

22.05-22.50 Sekret Teknik

23.10-23.55 Evestus

00.10-00.55 Gas Of Latvia

01.15-02.15 The Devil & The Universe

02.15-... Electronic Force DJ team

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles