Üle 900 rahvatantsija pidutseb Paides

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Eesti tantsujuhtide rahvatantsurühm (ETR) kutsub laupäeval oma 45. ja Eesti rahvatantsu emaks peetava Anna Raudkatsi 125. aastapäeva puhul Paide spordihalli üle 900 rahvatantsija kontserdile «Kägara 11».

Kontserdi lavastaja, ETRi liige Ülo Luht ütles, et kägara kui eesti rahvatants juba viitab sellele, et tantsijaid koguneb kokku üle maa. Paide spordihalli kontserdile on oodata 40 rahvatantsurühma.

«Kontserdil üles astuvate rühmade juhendajad kuuluvad ETRi, lisaks neile saab näha kohalikke rahvatantsijaid,» lisas Luht.

Pealtvaatajaid on oodata kontserdile kaasa elama 600 inimese kandis. Luhti meelest on suur osa pealtvaatajaist kindlasti rahvatantsuga ühel või teisel moel seotud.

«Kutsetega oleme üritusest osa saama palunud eakamaid tantsuõpetajaid ehk kullaterasid,» märkis ta.

Kolmetunnise kontserdi lõpus antakse kätte Anna Raudkatsi nimeline tantsuõpetaja elutöö stipendium.

Anna Raudkats sündis 23. veebruaril 1886, ta oli esimene eesti rahvatantsude koguja ja rahvustantsuterminoloogia rajajaid Eestis. Üks tuntumaid Raudkatsi tantse on «Tuljak», mis segarühmade ühistantsuna lõpetab ka laupäevase kontserdi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles