Video: Austraalias saatis mees drooni hotdogi ostma

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Droon
Droon Foto: SCANPIX

Austraalias Victoria osariigis kasutas mees drooni, et tuua endale Bunningsi ostukeskuses müüdav hotdog.

Sydney Morning Heraldi teatel tunnistas enda kohta nime Tim kasutanud mees  üles, et katsetas naljaviluks, kas tal õnnestub tuua ostukeskeskus parklas asuvast kiirtoidukohast hotdog oma maja juurde aeda.

Juhtumist tehti video, mis laeti 29. oktoobril Youtube’i, kuid see jäi silma ka Austraalia tsiviillennunduse ametile, mis käivitas uurimise.

Videol on näha, kuidas droon lendab Sunburys Bunningsi ostukeskuse parkimispaigale, Tim juhib lennumasinat kodust.

Austraalia lennundusameti esindaja Peter Gibsoni teatel rikkus Tim mitmeid droonide kohta kehtestatud seadusi, mille tõttu võib teda oodata ees ligi 9000 Austraalia dollari (üle 6000 euro) suurune trahv.

Drooni lennutamisel rikuti seadust, mis ei luba lennutada drooni inimestest 30 meetri kaugusel, lennutaja kasutas drooni oma nägemisulatusest kaugemal ja see lendas paigas, kus oli palju inimesi.

«Inimesed kasutavad üha enam droone, kuid nad ei ole droonide lennutamise seaduste ja reeglitega kursis ja see teeb murelikuks. Nüüdne juhtum on üks sellistest, olles ignoratnsuse näide, sest inimesed oleks võinud ohtu sattuda,» teatas esindaja.

Tim tunnistas, et droonivideosse on lisatud mitmeid lõike, et jätta muljet pikaajalisest lennust. Mehe sõnul küsis ta enne droonikatset hotdogi müüjate käest, kas tohib neid filmida.

Videol on näha, et droonilt kukub ostukeskuse parklasse lipik, millel palutakse osta seda näinul hotdog, võtta kaasas olevast kotist kümme dollarit ja panna sinna asemele hotdog.

Bunningsi ostukeskuse esindaja teatel ei andnud nad seal drooni lennutamiseks luba ning seda juhtumit uurib tsiviillennunduse amet. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles