Väike Sloveenia linn loodab Melania Trumpi abil kuulsust koguda

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump ja Melania Trump
Donald Trump ja Melania Trump Foto: SCANPIX

Sloveenias asuv väikelinn, kus uus USA esileedi Melania Trump üles kasvas, loodab tema abil kuulsust koguda ja turiste linna meelitada.

Samuti ootab 6000 elanikuga Sevnica, et Melania Trump neile koos oma miljardärist ärimehest presidendiks saanud Donald Trumpiga külla tuleb, edastab The Guardian.

Melania Trump on USA ajaloos alles teine välismaist päritolu esileedi. Esimene oli president John Quincy Adamsi (võimul 1825 – 1829) Ühendkuningriigist Londonist pärit abikaasa Louisa Adams.

Sevnica linnapea Srecko Ocvirk sõnas meediale, et nende kõige kuulsam isik on Melania Trump, kuid kui ta oleks olnud ameeriklane, siis ta ei ole Donald Trumpi poolt hääletanud.

Sloveenias Ljubljana ülikoolis koos tulevase proua Trumpiga õppinud Nena Bedeki teatel on ta kunagisest ülikoolikaaslasest saanud maailma üks mõjuvõimsamaid naisi.

«Mul on tema saavutuste ja edu üle hea meel, kuid mitte nii hea meel selle üle, et ta abikaasa Donald Trump saab uueks USA presidendiks,» teatas sloveenlanna.

Linnapea Ocvirki sõnul on neli aastat, mil Trump võimul on, pikk aeg ning selle aja jooksul võib nii mõndagi juhtuda. Väidetavalt oli Melania Trumpi ema Amalija Knavs lubanud, et ta tütar külastab kindlasti endist kodukohta.

46-aastane Melania Trump, kes kandis varem nime Melanija Knavs, kasvas üles Ida-Sloveenias, mis oli osa sotsialistlikust Jugoslaaviast. Modelliks saades muutis naine oma nime skaspärasemaks Knaussiks. Temast sai miljardärist kinnisvaraärimehe Donald Trumpi kolmas naine 2005. aastal. Üks aasta hiljem sünnitas ta poja ja sai USA kodakondsuse.

Melania Trump kasvas üles tavalises peres, ema töötas lasterõivaste vabrikus, isa Viktor Knavs aga oli autoosade müüja. Pere elas esmalt korteris, hiljem Sava jõe ääres oma majas.

Melanija Knavs lahkus Sevnicast esmalt Ljubljanasse, kus ta õppis ülikoolis, hiljem modellina töötades kolis ta Itaaliasse Milanosse ja siis USAsse New Yorki.

«Teismelistena kuulasime lääne popmuusikat. Ühel päeval tantsis Melania Boy George’i laulu järgi ja kordas laulu sõnu «As soon as I can, I’m getting out of this place» (Niipea, kui ma saan, lahkun siit). Ta tegigi seda,» meenutas Melania Trumpi lapsepõlvesõbranna Maja Kosmeri.

Naabermajas elanud Mirjana Jelancici teatel unistas Melania juba lapsena suurest maailmast ja pidas Sevnicat enda jaoks liiga väikeseks.

Sevnica elaniku Roman Dolenseki arvates ei oleks Donald Trump valimistel nii edukas olnud, kui tema kõrval ei oleks olnud Melaniat.

Melania Knauss ja Donald Trump kohtusid esmakordselt 1998. aasta septembris New Yorgi moenädalal. Trump oli selleks ajaks lahus oma teisest naisest, näitlejanna Marla Maplesist.

Knauss ja Trump abiellusid 2005. aastal Floridas, üks aasta hiljem sündis poeg Barron ja samal aastal sai sloveenlanna USA kodakondsuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles