Flamenkotantsijatest sinu emani

PÖFF
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Bestseller"
"Bestseller" Foto: Animated Dreams

Late Night Comedy („Öökino: huumoriprogramm”) on Animated Dreamsi linastus, mil võib kuulda õhtu esimeste õllepurkide reetlike plõksatusi. Linastus, mille publik võib julgelt naerda – vaiksest muginast koleerilise kriiskamiseni. Ja kindlasti on see linastus mõeldud kõigile, kes pelgavad autorianimatsiooni selle „võbeleva joone”, maailmavalu ja mõistmatu sisu pärast – neis filmides saab nalja.

I guarantee it.

 

 

 
Foto: Animated Dreams

Tere, siin su ema” / ”Hi, It´s Your Mother”

(2016, rež: Daniel Sterlin-Altman)

Kui ema helistab, võib inimene kaotada rohkemgi kui oma meelerahu...

„Tere, siin su ema” on üks neid filme, mille puhul tuleb enne pähe „imelik” kui „hea”. Igatahes on tegu meeldejääva ja omanäolise filmiga, mille absurdne looarendus ei lase esitada liigseid küsimusi. Robustsevõitu nukuanimatsioon kujutab karikatuurselt Ema roosanunnut maailma ja otse estraadilavalt pärit viirastusi. Kõlama jääb mõte, et põlvkondadevaheline teineteisemõistmine on raske, kuid siiski võimalik.

 
Foto: Animated Dreams

Korjaja” / ”The Picker”

(2016, rež: Mika Koskinen, Noemie Scherer, Janna-Riina Perämäki, Hanne Härkönen, Frida Lindholm, Reetta Elviira Hietaranta)

„Korjaja” on üks lühemaid filme eriprogrammis. Tegu on korilase õudusunenäoga, mis sobinuks hästi ka mõnda õudusfilmide valikusse. Hoolimata sellest, mida Valdur Mikita on rääkinud seente olulisest kohast meie maailmapildis, seentest taju avardajatena ning koriluse rollist eesti kultuuri arengus, juhib see film tähelepanu mündi teisele küljele.

Pisike hoiatusmuistend, mis tuletab meelde, et metsa minnes ei tee paha nuga kaasa võtta.

 
Foto: Animated Dreams
 

Valmistatud Hispaanias” / ”Made in Spain”

(2016, rež: Coke Riobóo)

Sürrealismi ja slapstick´i sõpruskohtumine, mis on ühtaegu ootamatu ja maalähedane. Julgen soovitada kõigile, kellele „Monty Pythoni” laadis pisut sotsiaalkriitiline, kuid jabur huumor korda läheb.

Päikeselistel Hispaania randadel lahtirulluv lugu toob vaatajateni terve plejaadi nihestatud tegelasi alates surfilaudadel flamenkotantsijatest kuni paheliste kirikuisadeni. Vaatamata oma materiaalsele väiksusele, on H0 skaalal värvitud miniatuuridega üles võetud nukufilmil lai haare.

 
Foto: Animated Dreams

Kojusõit!” / ”The Commute!”

(2015, rež: Reid Blakley)

Ühistranspordi ebamugavused on ikka alust andnud pisikeseks huumoriks, meenutagem kasvõi tšehhi populaarset lühifilmi „Tram” („Tramvaj” (2012), rež: Michaela Pavlátová) või ukraina claymation´it „Tramm nr 9” („Shyol tramvay N° 9” (2002), rež: Stepan Koval). Erand pole seegi lugu paarikesest, kes pärast tööpäeva üksteise poole loksub, taludes tee peal mühaklikke bussinaabreid, vääritimõistmist ja võõraste lähedusest tingitud sotsiaalset ebamugavustunnet. Inimlik ja lihtne lugu, millega on kerge suhestuda nii kaasreisija kui jutustaja positsioonilt.

www.anima.ee

 

16/11/2016 22:00, Kino Artis – Osta pilet

17/11/2016 22:00, Kino Sõprus – Osta pilet

18/11/2016 21:00, Apollo Kino Mustamäe – Osta pilet

 
 
 
 
 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles