Näitleja Colin Firth liitus poliitkampaaniaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Colin Firth
Colin Firth Foto: JOHANNES EISELE/AFP

Inglise näitleja Colin Firth (50), kes on filmiga «Kuninga kõne» üks peamisi parima meesosa Oscari-kandidaate, kasutab oma laineharjal olekut ära kampaanias, mis taotleb Suurbritannia valimissüsteemi muutmist.

Täpsemalt on tegu kampaaniaga «yes to AV», kus taotletakse briti majoritaarse valmissüsteemi muutmist proportsionaalsemaks. «AV» tähendab «alternative voting» (i. k alternatiivne hääletamine)

Majoritaarses süsteemis valitseb põhimõte, et «võitja võtab kõik», mis kitsendab nende hääletajate huvide esindamist, kes hääletavad valimisringkonnas teiseks või kolmandaks tulnud nimekirjade poolt, sest kohti esinduskogudesse jagub vaid valimiste võitjale.

5. mail viiakse Suurbritannias läbi referendum, kus küsitakse, kas muuta valimissüsteemi proportsionaalsemaks või ei.

«Mina ütlen jah,» vahendab Marketing Week Firthi, «sest selline võimalus muuta meie poliitikat igaveseks tuleb ette kord ühe generatsiooni jooksul».

Lisaks Firthile osalevad jah-kampaanias teisedki briti näitlejad, teiste seas Joanna Lumley (mängis nii-öelda Bondi tüdrukut Bondi-saaga 1969. aasta filmis «Agent 007: Tema majesteedi salateenistuses») ja John Cleese («Monthy Python»).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles