Dato Janelidze: Mõtisklusi unenägudest

PÖFF
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sleepwalkers

Meid huvitab see, kuidas meis kõigis maagilised maailmad tekivad ja mismoodi need välja näevad. Sest ka lühifilm on justkui unenägu, kus reaalsusel pole piire ja terve lugu jutustab end ära kasvõi sekundite jooksul enne ärkamist. 

Sestap mõtiskleme neil teemadel iga aasta veidi erinevas formaadis.

Une nägu

Enamik meist näeb unenägusid. Saame ise otsustada, kas need on meie argipäeva peegeldused, kus aju saab rahus ja vaikuses meid ümbritsevat protsessida ja salvestada. Või on tegemist hoopis hoiatuste ja ettenägemustega või lausa aknaga teise dimensiooni. Või töötab meie fantaasia täiskäigul lihtsalt lugusid genereerides.

Unel on igal juhul tema kogeja nägu.

Küsime sestap oma festivali sõpradelt ja külalistelt ühe säärase seikluse kirjeldust.

Dato Janelidze
Dato Janelidze Foto: Sleepwalkers

2015 a. Sleepwalkersi žüriiliige Dato Janelidze (Gruusia) 

on Gruusias elav filmiprofessor, kirjanik ja režissöör. Olles asutanud Tbilisi Tudengifilmide Festivali, on ka tema enda filmid mitmel festivalil linastunud. Mõned tema filmid on „Jacko’s Lodgers” (2009), „Ühendus” (2005) ja auhindadega pärjatud „Maidan, Nave of the World” (2004). Ta on loonud ka mitu teleseriaali. Dato Janelidze on Euroopa Filmiakadeemia liige. 

SW16, Une nägu: Dato Janelidze from Baltic Film and Media School on Vimeo.

Filmimaailma une nägudel saad alati silma peal hoida meie Tumblr’i lehel, kust leiad ka muid mõtisklusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles