Egiptuse endine president Mubarak valmistub surema?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Egiptuse endine president Hosni Mubarak valmistub surema? Fotol protestija Mubaraki näopildiga plakatiga
Egiptuse endine president Hosni Mubarak valmistub surema? Fotol protestija Mubaraki näopildiga plakatiga Foto: PATRICK BAZ/AFP

Saudi Araabia allikate andmetel valmistub Egiptuse võimult tõugatud president Hosni Mubarak surema.

Alates oma tagasiastumisest 11. veebruaril on Mubarak olnud Punase mere äärses kuurortlinnas Sharm-el-Sheikis, kirjutab Huffington Post.

82-aastasel Mubarakil on varem mitmeid terviseprobleeme olnud. Möödunud aasta märtsis käis ta Saksamaal sapipõie operatsioonil.

Alates tema võimust loobumisest on maailma meediast mitmel korral käinud läbi teated ta tervise halvenemisest.

Saudi Araabia esindaja sõnul pakkusid nad Mubarakile asüüli. Ta keeldus sellest öeldes, et tahab surra oma kodumaal Egiptuses.

«Mubarak ei ole veel surnud, kuid ta tervisega on väga halvad lood. Ta keeldub ka ravist. Põhimõtteliselt on ta alla andnud ning valmistub surmaks,» selgitas Saudi Araabia esindaja.

Mubaraki pereliikmed on siiani eitanud ta tervise halvenemist, kinnitasid, et temaga on kõik korras.

Oma valitsusaja lõpuaastatel veetis Hosni Mubarak üha rohkem aega Sharm-el-Sheikis talle kuuluvas suvitusvillas. Villast avaneb ka vaade üle mere, kus asub Saudi Araabia.

Tuneesia võimult tõugatud juht Zine al-Abidine Ben Ali põgenes Saudi Araabiasse, arvati, et seda teeb ka Mubarak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles