Tallinna Kunstihoones toimus neljapäeval, 3. novembril maitse- ja meelerännak, kus sobitati kokku Hennessy X.O konjaki ja tippkokk Orm Oja loodud menüü seitse maitsenooti.
Galerii! Tuntud konjak viis glamuurse seltskonna ainulaadsele maitserännakule
AS-i Prike juhatuse esimees Lauri Põldemaa sõnul algas koostöö maailma kuulsaima konjakitootjaga 25 aastat tagasi. «Kui tollal ei olnud siin sellest kaubamärgist keegi kuulnud, siis tänaseks on pika ja kuulsusrikka ajalooga Hennessyst kujunenud hinnatuim konjak Eestis.»
Hennessy X.O maitserännakut austas oma kohalviibimisega Hennessy kaubamärgi saadik Guillaume de Guitaut.
Konjaki tootmine on äärmiselt pikk ja peen protsess. Hennessy X.O on kokku segatud enam kui sajast eri vanusega konjakist, mis on tammevaatides laagerdunud 12–30 aastat.
«Juba 145 aastat on Hennessy X.O olnud kvaliteedi mõõdupuuks ja traditsioonilise konjaki sümboliks,» ütles Guillaume de Guitaut. «Selle konjaki keerukad maitsed erutavad meeli ja pakuvad ainulaadseid kogemusi. See on alati väga individuaalne elamus, olenedes iga inimese maitsemeelest, kogemusest ja kujutlusvõimest.»
Hennessy X.O puhul tõstetakse esile seitset erinevat maitsenooti: magusad noodid, kuumus, vürtsikad varjundid, voolavad leegid, šokolaadiunelm, puidune prõksatus, püsiv kaja.
NOA Peakoka Poole chef Orm Oja sai ülesandeks koostada seitsekäiguline menüü, mille maitsed, aroomid, helid ja serveerimine aitaksid tabada Hennessy X.O konjaki erinevaid nüansse.
Hennessy X.O maitsenoodid ning suupisted ja meelelised elamused:
magusad noodid – kõrvitsamakroon kanamaksapateega
kuumus – konjakiaroom kuivjääga
vürtsikad varjundid – tšilline oakreem viinamarjalehes
voolavad leegid – suitsused broilerisüdamed
šokolaadiunelm – põdrasammal šokolaadi ja karamelliseeritud maapähklitega
puidune prõksatus – tammeoks vanilliaroomiga
püsiv kaja – vedelas lämmastikus valmistatud eukalüptijäätis plaksuva suhkruga
Maitserännaku taustal on Tallinna Kunstihoones rahvusvaheline näitus «Südamepekslemine», mille kuraatoriks on Kestutis Kuizinas.