Tallinn Music Weeki festivalile laekus rekordarv esinemistaotlusi: loe, mis riikidest esinema tullakse!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn Music Week: Weekend festival showcase, Cartoon
Tallinn Music Week: Weekend festival showcase, Cartoon Foto: Gert Nõgu

Tuleval kevadel 27. märtsist 2. aprillini juba üheksandat korda toimuv rahvusvaheline uue muusika ning linnakultuuri festival Tallinn Music Week (TMW) tõmbab aasta-aastalt ligi üha rohkem välisesinejaid. 1. novembri südaööks laekus festivalile esinemistaotlusi 1470 artistilt 59 riigist. 

Eesti järel saabus enim taotlusi naaberriikidest Soomest, Venemaalt ja Lätist, ent muljetavaldav kogus esinemissoove laekus ka tuntud muusikamaadest nagu Taani, Ühendkuningriik ning Kanada. Eksootilisematest paikadest on avalduste nimistus esindatud muuhulgas Mali, Tuneesia, Cabo Verde, Taiwan, Indoneesia ja Gröönimaa.

TMW2017 esinemistaotluste TOP10 riikide kaupa:

Eesti 264

Soome 224

Venemaa 143

Läti 95

Valgevene 86

Taani 71

Poola 59

Ühendkunigriik 48

Iisrael 46

Kanada 41

Laekunud taotluste põhjal paneb TMW programmitiim kokku ligi 200 artistist koosneva ning erinevaid muusikažanreid hõlmava kolmepäevase kontsertkava. TMW programmitoimkonda kuuluvad mitmete muusikaettevõtete ja plaadileiblite esindajad, ürituste korraldajad ning oma skene ja žanri parimad asjatundjad. Programmi kinnitatud artistid kuulutatakse välja veebruari alguses.

TMW muusikaprogrammi juhi Raimond Põldmaa sõnul on kaheksa aastat tagasi eeskätt Eesti muusika tutvustamiseks loodud festivalist saanud oluline väljund rahvusvahelisele muusikakogukonnale: «Välisartistide kasvav huvi Tallinn Music Weeki vastu näitab, et lisaks Eesti artistidele on ka neil siin esinemisest palju võita. Taotluste statistikat nähes joonistuvad selgelt välja riigid, kus oleme eelnevatel aastatel loonud olulisi sidemeid sealsete muusikakogukondadega – näiteks Kanada ja Venemaa. Igal aastal avanevad uued uksed, sest huvi Tallinn Music Weeki ning meie piirkonna muusika vastu aina tõuseb. Sellest võidab kokkuvõttes ka meie muusika, sest uksed avanevad ju mõlemas suunas.»

Viimasele, tänavu märtsis toimunud festivalile kinnitati esinejaid enam kui 30 riigist, teiste seas biidiskene maailmanimi Pixelord Venemaalt, Soome thrashi staar Mokoma, Taani-Soome indie-superbänd Liima ning briti postpungi veteran The Membranes. Festivalilt on oma rahvusvahelist eduteed alustanud teiste seas Vene postpunk bänd Motorama, Soome folkbluusi artist Mirel Wagner, Valgevene coldwave grupp Super Besse ning Taani bändid Get Your Gun ja Lowli.

Põhjamaade suurim uue muusika ja linnakultuuri festival TMW toimub tuleval kevadel 27. märtsist 2. aprillini. Lisaks õhtustele kontsertidele pealinna parimais klubides ja konverentsile Nordic Hotel Forumis toimuvad TMW raames tasuta pealelõunased «Linnalava» kontserdid, vestlussari «TMW jutud» ning  linna mõnusamaid söögikohti tutvustav restoranifestival «TMW maitsed». Samuti jätkuvad Eesti Kaasaegse Kunsti Arenduskeskuse kureeritud eriprogramm «TMW kunst», Disainiturg ning avalikku linnaruumi hõlmav heli- ja arhitektoonika projekt. Lisainfo siin.

TMW 2017 delegaadipassid hinnaga 175 eurot on kuni 31. jaanuarini saadaval TMW veebipoes.

Delegaadipass tagab lisaks muusikafestivalile pääsu 31. märtsist 1. aprillini toimuvale TMW konverentsile ning ligipääsu registreerunud kontaktide andmebaasile.

TMW2017 festivalipassid hinnaga 40 eurot on kuni 30. novembrini saadaval TMW veebipoes.

Festivalipass tagab sissepääsu kõikidesse TMW muusikaprogrammi kuuluvatesse klubidesse ning sisaldavad eripakkumisi muude festivaliosade raames.

Tallinn Music Week 2017 kuupäevad:

27. märts - 2. aprill: TMW maitsed, TMW jutud, TMW linnaruum

28. märts - 2. aprill: TMW kunst

29. märts - 1. aprill: TMW linnalava (tasuta päevased kontserdid)

30. märts - 1. aprill: TMW muusikafestival (õhtused klubikontserdid)

31. märts - 1. aprill: TMW konverents

1.-2. aprill: Disainiturg

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles