Urmas E. Liiv: Enelin Meiusi tegi mehetegusid väga noorelt

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saadete "Eesti nokitseb" ja "Selgeltnägijate tulproov" saatejuht  Urmas E. Liiv
Saadete "Eesti nokitseb" ja "Selgeltnägijate tulproov" saatejuht Urmas E. Liiv Foto: Kanal 2

Teadmata kadunud rublaaja äridaamist ja miljoniliste võlgadega Eestist jäädavalt lahkunud Enelin Meiusist plaanis aastal 2000 teha dokumentaalfilmi Kanal2 režissöör ja saatejuht Urmas E. Liiv. Kahjuks jäi see põnev film tegemata.

Urmas E. Liiv: See dokfilm poleks pajatanud ainult Enelin Meiusist, vaid ka teda ümbritsevatest inimestest. Vestlesime toona ka Enelini tütre Margitiga, kuid tema polnud nõus emast ja temaga seonduvast meile eriti midagi rääkima.

Läbirääkimised kestsid ka Eneliniga pikalt, sest ta kartis kohutvalt vahele võtmist. Temast siia maha jäänud jäljed olid toona ilmselt liiga värsked. Tal oli isegi vist kriminaalasi üleval.  Lõpuks oli ta nõus, aga ei tahtnud oma asukohta paljastada.

Mingil hetkel, kui olime ta peaaegu nõusse saanud, tuli ikkagi blokk. Usaldust ei tulnud ja film jäigi tegemata. Täna oleks mõistlik Enelinist teha juba mängufilm. Materjali jaguks kuhjaga.

Enim hämmastas mind aga see, et Enelin oli surres nii noor. Vaid 55-aastane. Kas ta tõepoolest sünnitas oma tütre 19-aastaselt ja rokkis meie kultuurimaastikul kõigest 35-aastasena?

Tegelikult olen tänaseks kuulnud Enelinist superlugusid tema hiilgeaegadest. Siit saaks ägeda mängufilmi, ausalt!

Räägi palun mõni äge lugu, mida oled moekuningannast kuluaarides  kuulnud?

Näiteks oli tal ETVs hea sõbranna Merike Veskus, kellele ta kinkis sünnipäevaks tutika Žiguli. Naised hakkasid seda telemajas šampanjaga tähistama. Auto seisis maja ees. Selleks ajaks, kui pidu läbi sai, oli Žiguli telemaja ukse eest ära varastatud. Veskus ei saanud kordagi oma uue autoga sõita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles