Adele põdes sünnitusjärgset depressiooni: tundsin, et tegin oma elu suurima vea

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Adele
Adele Foto: SCANPIX

Kümnekordne Grammy-võitja Adele avalikustas, mida tähendas tema jaoks sünnitusjärgne depressioon.

«Mul oli pärast poja sündi tõsine sünnitusjärgne depressioon, mis hirmutas mind väga,» tunnistas 28-aastane Briti superstaar, kellel on elukaaslase Simon Koneckiga nelja-aastane poeg Angelo James. 

«Minu teadmised sünnitusjärgsest depressioonist olid sellised, et sa ei taha olla oma lapsega ja muretsed, et võid lapsele viga teha. Kuid mina olin oma lapsest täielikus sõltuvuses! Ma tundsin end väga ebaadekvaatsena; tundsin, et olin teinud oma elu suurima vea,» rääkis Adele.

Adele selgitas, et ta ei tarvitanud antidepressante ja tal kulus väga kaua aega, et teiste inimstega sel teemal rääkida.

«Mu elukaaslane ütles, et peaksin vestlema rasedate naistega. Mina lajatasin talle, et ma ei kavatse mingite kuramuse titemammadega jõlkuda. Kuid siis, endalegi aru andmata, tekkis mul tõmme rasedate naiste ja emade poole, sest leidsin, et nad on palju kannatlikumad. Sa räägid kellegagi, kuid eriti ei kuula, sest oled nii kuramuse väsinud,» seletas lauljatar.

Kuigi usaldusaluste leidmine oli keeruline, avastas Adele, et mure jagamine aitas tal lõpuks probleemidega toime tulla.

«Mu sõbrad, kellel polnud lapsi, kaotasid minuga kannatuse. Samas võisin sõpradega, kellel on lapsed, lihtsalt istuda ja mõttetustest lobiseda ning keegi ei mõistnud kedagi hukka. Ühel päeval teatasin ühele sõbrale: «Ma f***ing vihkan seda!» Ja tema puhkes pisaratesse ja tunnistas: «Mina vihkan seda ka!» Ja siis käiski klõps. Koorem langes õlgadelt,» meenutas Adele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles