Hiina ametnikule maksti üheksa aastat mitte millegi eest palka

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jiang Jinxiang
Jiang Jinxiang Foto: whatsonsanya.com

Jiang Jinxiangi peetakse läbi Hiina ajaloo kõige jultunumaks riigiametnikuks.

55-aastane Jiang ei teinud tööd üheksa aastat, kuid väidetavalt maksti talle sel perioodil 150 000 jüaani, kirjutab BBC.

Jiang oli pikka aega blogipidajate hambus.

Mehe sõnul peatati ta tööleping, kuna ühe tema vastutusel olnud ehitusprojekti suhtes tekkis tal kahtlus.

Nüüd aga sai mees Fujiani provintsis Longyanis oma töökohale ehitusülevaatajana tagasi pöörduda, nagu midagi ei oleks juhtunud.

Mehe kinnitusel pidi ta töölt lahkuma 2002. aasta mais pärast seda, kui ta pidas ühe ehitamisel olnud maja kvaliteeti viletsaks.

«Mind šokeeris see, et juhtivtöötajad kvaliteedi parandamise suhtes midagi ei teinud. Selle asemel rünnati mind ja sunniti puhkusele,» selgitas Jiang.

Jiangi  tööandja sõnul jätkasid nad töötajale palga maksmist inimlikkusest lähtudes. Samuti oli teada, et mehel oli pereprobleeme ning ta naisel oli vähk diagnoositud.

Hoolimata sellest, et Jiang sai nüüd tööle tagasi pöörduda, ei võetud teda rõõmuhõigetega vastu.

«Mulle jäi mulje, et mu kolleegid on mu «puhkuse» pärast kadedad. Olen nende silmis nagu mingi kosmosetulnukas,» lausus mees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles