Vene poliitik ähvardas Norrat tuumarünnakuga

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Frants Klintsevitš
Frants Klintsevitš Foto: SCANPIX

Norra võimud teatasid möödunud nädalal, et riiki saabuvad 330 USA merejalaväelast, kuid see ei meeldi Venemaale, mille tõttu vene poliitikud reageerisid teatele koheselt.

Venemaa tuntud poliitik, duuma kaitsekomitee liige Frants Klintsevitš teatas Norra TV2 intervjuus, et Norrast võib saada Venemaa tuumarünnaku sihtkoht, edastab Yle.

«Norra ei ole varem olnud meie strateegiliste relvade sihtmärkide nimekirjas, kuid kui Venemaa vastane poliitika jätkub, siis võime Norra sinna paigutada. Venemaal on kohus reageerida, kui on tegemist sõjalise ohuga ning meil on olemas vastav kaitserelvastus,» sõnas Klintsevitš intervjuus.

Klintsevitš on olnud duumasaadik alates 1999. aastast, olles kaitse- ja julgeolekukomitee asejuht.

Norra kaitseministeeriumi teatel saabuvad 330 USA merejalaväelast Trøndelagi baasi aastavahetusel, tegemist ei ole jääva üksusega, vaid toimub rotatsioon.

Norra ja NATO vahel sõlmitud lepingu kohaselt ei saa rahuajal Norrasse välisriikide sõjalisi üksuseid paigutada, kuid erijuhtudel saab seda siiski teha.

Venemaa arvates viitavad USA sõjaväelased Norras sellele, et USAl on plaanis käivitada Venemaa piiri ääres välksõda ning Klintsevitši sõnul teeb see Venemaa murelikuks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles