Küünis kõlavad ehedad Brasiilia rütmid

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Jääfestivali raames soojendab laupäeva, 19. veebruari õhtul Pärnu Endla teatri Küünis kuulajate südameid Brasiilia muusik Sergio Bastos (pildil), kes astub üles koos Eesti džässmuusika tipu Raivo Tafenauga.

Meeleolukal kontserdil “Ice on Ipanema” kõlavad bossanoova- ja sambarütmid.

Bastose ja Tafenau tutvus sai alguse 2002. aastal Soomes. Tafenau ei suutnud ära imestada, miks nii andekal lauljal on vähe esinemisi Soomes, ja haaras kohe härjal sarvist: “Jõulu-jazz’il” ei mahutanud Estonia kontserdisaal kõiki huvilisi ja kontsert lõppes kuulajate kestvate ovatsioonidega. See julgustas salvestama debüütalbumit “Ice on Ipanema”, mis ühtlasi oli 2003. aasta menukaim džässialbum.

Laulja, kitarristi ja helilooja Sergio Bastose noorus möödus Rio tänavatel. Professionaalse muusiku karjääri alustas ta Rios Jazzmania klubis. 1990ndate alguses töötas ta heliloojana maineka plaadifirma BMG juures. 2001. aastast asus Bastos elama Soome.

Raivo Tafenau on tänapäeva Eesti džässi karismaatilisemaid ja hõivatumaid muusikuid. Jääfestivalil osalevad peale Bastose ja Tafenau muusikud Eesti džässi koorekihist: Jürmo Eespere klahvpillidel, Mihkel Mälgand bassil ja Eno Kollom trummidel. Külalisena teeb kaasa Tšiili päritolu löökpillivirtuoos Ricardo Padilla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles