Näitusel näeb NSV Liidu esimest aktifotot

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotograaf Kalju Suur.
Fotograaf Kalju Suur. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kalju Suure sünnipäeva puhul avatakse Viimsis fotokunstniku kolm väljapanekut: akti-, poliitiliste portreede ja kultuuriteemaliste ülesvõtete näitus.

Kolmapäeval, 16. veebruaril avatakse Viimsis rannarahva muuseumis 83. sünnipäeva tähistava fotograafi Kalju Suure aktinäitus “Silmarõõmud”. Näitus poliitilistest portreedest avaneb 23. veebruaril Viimsi vallavalitsuses ja  kultuuriteemaliste ülesvõtete näitust saab nautida 1. märtsist Viimsi huvikeskuses.

Aktinäitusel “Silmarõõmud” on eksponeeritud Kalju Suure parimad ja tuntuimad, Eesti fotokunstiajaloos tähelepanuväärsed aktifotod. Teiste seas on näiteks kuulus Liivakell” aastast 1963, mis on väidetavalt esimene aktifoto, mis ilmus omal ajal Nõukogude Liidus.

Näitus “Silmarõõmud”“ on avatud 20. märtsini.

Kalju Suure ulatuslik fotoloomingut on peale näituste ja perioodika avaldatud autori koostatud fotoalbumites. Sotsiaalsete stseenide ja aktide kõrval eristuvad tema loomingus omaette suure teemakogumina portreed kultuuritegelastest. Suur on pildistanud hulgaliselt poliitikategelasi, ta on teinud palju pilte laulvast revolutsioonist.

Suur on osalenud rohkem kui 150 rahvusvahelisel näitusel, tal on olnud üle 160 isikunäituse 16 riigis.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles