Tallinna Tantsuteater toob uuslavastuse Rakverre

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tallinna Tantsuteater

Programmi “Rakvere teater esitleb” raames jõuab homme, 16. veebruaril kell 19 Rakverre Tallinna Tantsuteatri uuslavastus “Fotolabor. Töötab reaalajas”.


Aasta tegutsenud Tallinna Tantsuteatri jaoks on “Fotolabor” teine suurem töö. Lavastaja Dmitri Harchenko pole Rakvere publikule aga võõras nimi. Viimastel aastatel on siia jõudnud mitu tema lavastust, näiteks “Kutse duellile” (koostöös muusik Taavi Kerik­mäega), “Hoffmann - Prome­nade”, “Piaf”.

Lavastajat paelus dokumendifoto kui eraldiseisev fotoliik. Pilt, mis on inimestele vajalik ja oluline, kuid mida teistele näidata eriti ei taheta.

Ühelt poolt peaks see andma adekvaatse pildi inimesest, samas on nii mittemidagiütlev. Teatrile saabunud dokumendifotodest kasvas välja lavastus, mis pole iseloome illustreeriv, vaid annab tantsukeelt kasutades märksõnu dokumendifotode tõelisuse ja samas absurdsuse kohta. Lavastaja kõrval on suure töö teinud ka videokunstnik Einar Lints ning tema kujundus on läbi sooja huumori sünteesis lavastusega.

Lavastuse kaudu otsitakse ja igaüks leiab ehk ka endale vastuse küsimusele, mis on dokumendifoto eripära. Me kõik süüdistame fotograafe, fototehnikat, ilma, mis ajas sassi me juuksed enne fotolaborisse sattumist, ning ei taha leppida, et nägu, mis meile dokumendifotolt vastu vaatab, ongi meie enda oma, ilustamata ja siiras.

Lavastaja-koreograaf-kunstnik Dmitri Harchenko, valgus Triin Hook, video Einar Lints ja tantsijad Endro Roosimäe, Einar Lints, Stassi Šois, Heili Lindepuu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles