Talveks kinni: oktoobri lõpus suletakse Telliskivis suveklubi Punane Maja

Meisi Volt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Caater
Caater Foto: Promopilt

Reedel ja laupäeval, 21.-22. oktoobril toimub Telliskivi Loomelinnaku suveklubi Punane Maja ametlik lõpufestival, kus astuvad üles eesti muusikamaastiku staarid läbi kuldsete kümnendite – need on Caater, Röövel Ööbik ja Hypnosaurus. 

Punane Maja avas oma uksed üheks suveks mais 2016. Nende seitsme kuu jooksul on korraldatud ja pakutud katust enam kui seitsmekümnele kontserdile ja muule kultuurisündmusele. “Lõpufestivaliga soovime tänada kõiki inimesi ja külalisi, kes on leidnud Punases Majas hea olemise ja tundnud end nagu kodus,” räägib üks korraldajatest Madis Ligema. “Festivali esinejate valik on tingitud 90ndatest – perioodist, mis on Eesti muusikahuvilisele täna väga südamelähedane aeg. Plaadimängijate taha oleme valinud 2016 aasta suviste ürituste põhjal kõige meeldejäävamad DJd.” 

Esinejad Eesti skandaalseimast kümnendist 

Caater on metsik hing. Eesti milleeniumivahetuse iseäralik saund, hitivabrik, kuhu kuuluvad eks-DJ Kalle Kukk ja stuudiovõlur Markku Tiidumaa. Ansambli põhiliseks jõuks on plahvatuslike techno-rütmide ja house-muusika perfektsuse ühendamine. See on tants linnaliku glamuuri ja metsiku ihalusega, mida võiks kirjeldada kui klassikalist trance`i embamas eurodance’i.

Foto: Promopilt

Aastatuhande vahetuse eel, aastal 1999 pälvisid maskides mehed ansamblist Caater Eesti Muusikaauhindadel "Kuldse Plaadi" singliga "O Si Ne Ne". Samal aastal nimetati Caater ka aasta ansambliks ning nende album “Millenium: The Best of Caater” aasta albumiks.

Tänaseks võib ansamblit pidada rahvuslikuks aardeks, mis keskendub jõulisele tantsumuusikale. 

Ansambel Röövel Ööbik alustas tegevust 1984. aastal Musta Mamba nime all. Mõne aja pärast soovitas tollane bassimees Kuldar Poska bändile nimeks Röövel Ööbik. 

Röövel Ööbik Kumu Öö`l 2016
Röövel Ööbik Kumu Öö`l 2016 Foto: Viktor Burkivski

Vene muinasjutus oli röövel ööbik õudne olend metsasügavikest, kes vilistas kõik surnuks. Bändile meeldis idee väga ning lisaks nimele kasutasid nad selliseid muusikalisi mustreid ja veidraid helisid ka oma loomingus.

Röövel Ööbiku kohta öeldakse, et muusikaliselt on nad alati olnud oma ajast ees, lindistades 1993 aastal Londonis sessiooni BBC saatejuhi John Peeli saate jaoks. 

Hypnosaurus - eksperimenteeriva alternatiivse klubikultuuri maaletoojad. Hypnosauruse näol oli tegemist duoga, kellest kujunes 90. aastate esimese poole kohaliku põrandaaluse klubimuusika üks olulisemaid kollektiive. Esialgses koosseisus 1990-1992 olid Aivar Tõnso (klahvpillid ja efektid) ning Railo Pals (löökriistad). Tegutseti lihtsalt loomingurõõmust ilma eesmärgita oma loomingut avalikkusele tutvustada. Selle tulemusena loodud muusika oli küll kohati rütmikas ja tantsuline, aga kõlas kõigest muust liiga eraldiseisvalt.

Hypnosaurus
Hypnosaurus Foto: Promopilt

Aastal 1992 tuli Railo asemele Raul Saaremets, esialgu trummarina, ent hiljem kadus tööjaotus ära ning lugude valmimisel oli mõlemal liikmel võrdne osakaal. Kontsertesinemiste sagenemisest ja ajastu vaimust tulenevalt muutus Hypnosauruse muusika klubipärasemaks. Peagi tähendas tandem Saaremets ja Tõnso mitte ainult Hypnosaurust, vaid DJde paari ja põrandaaluste tantsupidude korraldajat, kelle pidude kaudu jõudsid uued klubimuusika suunad Eestisse. Sellel laivil kasutatakse vanade lugude motiive, mis nende põhjal live’s kokku miksitud. 

Reedel 21. oktoobril mängivad plaadimuusikat suures saalis Drummie ja Orav ning DJ Martin Aedla (LAKS FM). Väikeses saalis on ainult tüdrukud - pidudesarja ЖЕНЩИНА duo Eleonora Šljanda ja Abramova Abramova. Lisaks klubi Asum vedaja ja Infinitiivi teostaja Eisi Mäeots

Laupäeval 22. oktoobril soojendavad Röövel Ööbikut ja Hypnosaurust Haigla DJ-d Ats Luik ja Kristopher Luigend. Suures saalis on lisaks nimetatuile Kersten Kõrge ja Robert Niko. Väikeses saalis moekunstnik Liisi Eesmaa ja EKKMi promootor Pille Laiakask, klubi Lekkeri perenaine Ellen Vene, pidudesarja Tjuun In korraldaja L.Easy ja pidudesarja Mürk DJ Katja Adrikova

Päevapilet Piletilevi eelmüügist 10 eurot ja kohapealt 15 eurot. Kohapealt võimalik osta kahe päeva passi 20 euroga. 

Lisainfo lõpufestivali kohta Facebooki lehel.

Piletid müügil Piletilevis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles