Hoolimata laulusaates lubatust Tsahkna ametit ei vaheta

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Tsahkna Susan Lillevälja juhendamisel Vähiliidu heategevuskontserdiks laulu harjutamas.
Margus Tsahkna Susan Lillevälja juhendamisel Vähiliidu heategevuskontserdiks laulu harjutamas. Foto: Peeter Langovits.

Kuigi eilses TV3 saates «Laulud tähtedega» lubas Isamaa ja Res Publica Liidu peasekretär Margus Tsahkna 2011. aastal ametit vahetada, ei plaani ta siiski poliitikast lahkuda.

«Palun vaheta ametit – meelelahutusmaailm vajab sind,» soovitas žüriiliikmest muusikamänedžer Kadri Tali eilses saates.

«Aastal 2011 on plaanis,» vastas riigikogu liige Tsahkna eile.

Täna ütles Tsahkna Postimees.ee’le, et kavatseb praeguste plaanide kohaselt 2011. aasta riigikogu valimistel siiski kandideerida.

«Siis on inimestel võimalik otsustada, kas nad tahavad, et ma jätkan või mitte. Kui usaldust antakse, siis ma teen hea meelega seda tööd edasi,» lisas ta.

Ta ei osanud prognoosida, kuidas võib laulusaates osalemine mõjutada tema poolt antavate häälte arvu.

«Minu põhitöö on ikkagi poliitika. Loodan, et inimesed annavad hinnangu minu tegevuse üle sellest lähtudes, kuidas ma oma tööd olen teinud,» märkis ta.

Tsahkna nentis, et saadet ei tohiks võtta võistlejate omavahelise konkurentsina, vaid peatähelepanu tuleb pöörata heategevusele (sarja poole miljoni krooni suurune võidusumma annetatakse võitja määratud heategevuseks – toim.).

«Teine asi on see, et kõik osalejad püüavad ja panustavad ning ma loodan, et vaatajal on huvitav seda vaadata ja kuulata,» lisas ta.

Varem on Tsahkna laulmisega tegelenud mitmes kooris. Kaksteist aastat laulis ta Tartu poistekooris, poolteist aastat Tartu Ülikooli kammerkooris ning siiani on ta üliõpilaskorporatsiooni Sakala meeskoori liige.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles