Järgmiste retseptide puhul on hoolega jälgitud nii rahakoti kui ka aja võimalusi ning seda, et mõlemad oleksid tasakaalus ja pere saaks toidulaua äärest rahulolevana lahkuda. Igas retseptis on oma „rosin” – väike maitsenüanss või ootamatu koostisosa, mis laseb roal sööjaid meeldivalt üllatada!
Kuumuta kartulit ja grillvorsti pannil ja saad kiirelt valmiva toeka kõhutäie. Saksapärane õunaäädikakaste annab lihtsale roale uue maitsenüansi.
500–600 g keedetud kartuleid
200 g meelepäraseid grillvorste
1–2 sibulat
100–150 g suitsupeekonit
värsket peterselli või muud maitserohelist
2 keedetud muna
Kaste:
2 tl suhkrut
1 tl köömneid
0,5 dl õunaäädikat
Valmistamine:
Lõika keedetud kartulid suuremateks tükkideks, viiluta grillvorstid ja sibulad. Tükelda peekon ja prae kuumal pannil mõni minut. Lisa grillvorstid, sibularõngad ja tükeldatud kartulid. Küpseta umbes 10 minutit, kuni kartulid ja vorstitükid on ühtlaselt läbi kuumenenud.
Sega kastmeained kokku ja vala pannile. Raputa peale hakitud maitseroheline ja küpseta segades veel mõni minut. Serveerimisel lisa igale taldrikule munasektor.
Aafrikapärane pähkline kartulisupp
4 sööjale
1–2 sibulat
4–5 värsket tomatit või üks u 400 g purk purustatud tomateid
500 g keetmata kartuleid
2 sl õli
1/4 tl tšillipipart
100–150 g soolapähkleid
1 l vett
1 puljongikuubik
maitsestamiseks jahvatatud ingverit ja soola
Valmistamine:
Puhasta ja tükelda sibulad ja tomatid. Koori kartulid ja lõika väiksemateks tükkideks. Kuumuta poti põhjal õli, lisa hakitud sibulad ja tšillipipar ning hauta mõni minut. Lisa nüüd hakitud tomatid ja kartulitükid, soolapähklid, vesi ja puljongikuubik ning keeda 15–20 minutit või kuni kartulid on pehmed.