Bryan Ferry “Olympia”

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Pärast 2002. aastat esimese originaalloominguga plaadi avaldanud vana briti rokkar üritab 65aastasena oma karjäärile uusi tuuli sisse puhuda.

Viimased aastad ei ole Ferryl eriti edukad olnud. Oma kuulsaima laulu “Let’s Stick Together”, mis oli kaver 1962. aasta samanimelisest, kuid palju vähem edukast palast, juba aastal 1975 avaldanud Ferry on pöördunud uuel albumil üsna üllatuslikult elektroonilise tantsumuusika juurde.

Ehk on põhjus selles, et 2002. aastal ilmunud “Frantic” ega viis aastat hiljem Bob Dylani kaveritest koosnenud “Dylanesque” ei olnud eriti edukad.

“Olympia” tegemise juurde on kaasatud väga palju oma ala asjatundjaid. Nii on vanale rokipeerule kirjutanud moodsamat muusikat Eurythmicsi David A. Stewart, Scissor Sisters, Jonny Greenwood Radioheadist, Groove Armada jt.

Ei tea, kas asi on nii paljudes laulukirjutajates või hoopis Ferry soovis toota rohkem romantilise muusikaga tantsuplaat, aga headele meloodiatele vaatamata on plaat pigem igav ja jätab isegi pärast mitmendat kuulamist üsna ükskõikseks.

Arvestades Ferry romantilise muusika loomise soovi, ei saa õnnestunuks pidada ka plaadi kaanemodelli valikut, kelleks on briti supermodell Kate Moss, kes on viimasel ajal avalikkuses silma paistnud peamiselt väiksemate ja suuremate skandaalidega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles