Online-intervjuu: vastas Eha Urbsalu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eha Urbsalu
Eha Urbsalu Foto: Peeter Langovits

Meelelahutusportaali Elu24.ee lugejate küsimustele vastas laulja ja modell Eha Urbsalu.


Mis oli viimane raamat, mida lugesid ning kas sul on ka mõni lemmikautor?

Lugesin just Renee Flemingu raamatut «The Inner Voice» («Sisemine hääl»).
Renee Fleming on üks tänapäeva suuremaid ooperistaare, kindlasti üks New Yorgi armastatumaid.

Raamatu puhul oli eriti huvitav see, et see ei ole mitte niivõrd autobiograafia, kuivõrd tõesti tema hääle biograafia.

Oli huvitav lugeda, kuidas Reneel oli alguses palju kahtlusi nii oma hääles kui oma iseloomu tugevuses. Tänu oma õpetajatele ja tõsisele pühendumisele suutis ta aga üle saada oma sisemistest hirmudest ja saada selleks, kes ta on täna.

Mis on sinu lemmikud kultuurinautlemise kohad New Yorgis?
New York on kultuurinautlemise poolest fantastiline linn. Käin tihti nii Metropolitan Opera etendustel kui ka Madison Square Gardenis kontserte vaatamas. Just paar nädalat tagasi nägin seal Celine Dioni kontserti.

Samas olen MOMA (Museum Of Modern Art) liige ja kuna elan päris lähedal nii Guggenheimi, kui ka Metropolitan Museum of Arts muuseumidele, siis vahel, eriti näiteks laupäeva pärastlõunatel, on seal tore olla.

Samas käin õhtuti ka sõpradega Greenwich Village’s uusi ansambleid vaatamas. Kuna esinesin ükskord ka oma ansambliga New Yorgi vanimas rokiklubis The Bitter End, siis kutsus omanik mind kohale, kui seal esines Eesti bänd Blind.

Elad New Yorgis, majanduskriisi südames. Kui palju sellest seal räägitakse ja kuidas hindad olukorda sina?
Viimastel nädalatel on see olnud tõesti peamine teema, eriti kuna nii Wall Street kui ka enamik kompaniidest, mis on viimastel nädalatel pankroti äärel olnud (nagu Lehman Brothers, AIG jne), omavad peakontoreid New Yorgis.

Olin nädal tagasi lõunal paari tuttavaga, kes on juhtumisi majandusprofessorid, ja nemad ennustasid majanduskriisi leebumist alles 2010. aastal.

Samas see 700 miljardi dollari suurune n-ö päästeplaan ei ole sugugi piisav, et päästa tavainimesi, kes on raskustes oma maja-, auto- ja krediitkaardimaksudega. Oleks vaja plaani, mis töötaks «alt üles», mitte vastupidi.

Mida arvad USA poliitikast ja valimispropagandadest?
Mõlemad pooled on kulutanud enneolematu summa valimiskampaaniateks ja kogu protsess on kujunenud omaette tsirkuseks. McCaini osalemine naiste söögitegemise programmis jne näitab, et kandidaate lükatakse kõiksugu kohtadesse, et aga saada rohkem punkte.

Seekord on valimised kujunenud populaarsuse võistluseks, umbes nagu «American Idol» - nüüd siis «American President». Samas on tore vaadata kandidaatide debatte, kus nad saavad näidata oma tõelisi poliitilisi teadmisi.

Kui oleks võimalus, siis kumma valiksid, kas McCaini või Obama?
Pooldan demokraate, seega olen Obama poolt. Vabariiklaste juhitud valitsus eesotsas Bushiga on viimase kaheksa aastaga tõmmanud alla mitte ainult USA majanduse, vaid ka moraali.


Kas NY Eesti Maja ka vahel külastad?
Jah, olen seal aastaid käinud. On tore, et New Yorgis on olemas Eesti Maja.

Kas Eesti järele ei igatse?
Ma käin Eestis umbes kolm korda aastas ja ma ei lahkunud kunagi päriseks, seega, kui igatsus jälle suureks läheb, siis ostan pileti ja tulen koju.

Mis on ameeriklaste ja eestlaste kõige suuremad erinevused... Peale keele muidugi ja muude loogiliste asjade?
Mida pead silmas «muude loogiliste asjade» all? Ja kes on tõeline ameeriklane? New Yorgis elab nii palju rahvusi, et harva leiad ameeriklase, kelle vanemad või vähemalt vanavanemad ei rännanud sisse kusagilt mujalt.

Üldistades võin öelda, et eestlased paistavad silma oma rahulikkuse ja pikkusega. Ja eesti naised on teistega võrreldes komplekssema mõtlemisega.


Kas oled kohanud ka mingeid Hollywoodi staare? Kui jah, siis keda ja kus ;)?
Olles elanud varem Los Angeleses ja nüüd New Yorgis ja Miamis, ning olles käinud üle 40 riigis, puutud paratamatult kokku «staaridega».

Kui nimetada momendil tuntuid Hollywoodist, siis olen ise olnud filmis koos Nicole Kidmani, Christopher Walkeni ja Johnny Deppiga.

Veel võin nimetada Robert De Nirot, Quentin Tarantinot, Leonardo DiCapriot ja mitmeid teisi.

Eha, kas sa julged tunnistada, et oled kasutanud ilukirurgide teenuseid?
Naljakas küsimus, arvestades, et olen alles 37! Tegin oma esimesed moeshow'd ja pildistamised 14-aastaselt Maratis ja Tallinna Moemajas ning läksin Miss Estoniale 16-aastaselt.

Seega loomulikult, kui võrrelda mind 15- ja 35-aastasena, siis kas õnneks või õnnetuseks (enamasti) olen mõnest kohast juurde ja mõnest teisest kohast alla võtnud.

Aga arvan, et asi veel nii hull ei ole, et peaks lõikama hakkama.

Tere Eha! Käisime kunagi ühes koolis ja elasime ühes kandis, nüüd kahjuks pole enam kohtunud... Kuidas sul seal kaugel läheb, tagasitulekumõtet pole?
Tere. Mina elan Eestis olles ikka samas majas ja käin umbes kolm korda aastas, nii et kirjuta mulle läbi www.ehamusic.com’i ja saame kokku!

Mis on sinu elu suurim saavutus? Põhjus, miks Eesti meedia sinust kirjutab?
On vist juba liiga kaua aega möödas, et mäletada, ja mõni polnud siis veel sündinudki, aga põhjus on vist selles, et olin esimene (ja ainuke) Eesti tüdruk, kes võitis kogu Venemaa ja 15. vabariigi modellide eest Supermodel of USSR tiitli.

Samal aastal olin ka printsess Miss USSRil ja finalist üleliidulisel Photo Modell võistlusel ning jagasin 4.-7. kohta ülemaailmsel Supermodel of the World võistlusel. Aasta oli siis 1989.


Produtsent Peeter Kaljustega koos tehtud plaadist… Kuidas sellel läks Eestis ja välismaal?

Eesti edu kohta ma ei tea, aga mitmel laulul sama plaadi pealt on läinud mujal väga hästi. Mitmed neist on välja tulnud heade kogumike peal üle maailma, näiteks «Monte Carlo Nights Volume 4» ja «From The Hamptons To Ibiza» esimene kogumik.



Samuti mitmete hotellide albumitel USAs, näiteks hotell 60 Thompson Street New Yorgis, või Hotel Borgata album «24/7 Sounds of Borgata» Atlantic Citys. Või Itaalias just nüüd septembris ilmunud kogumik «Dance Party 2008» ja eelmise aasta «Summer Starz». Neid kogumikke on umbes 20.



Kuidas teie laulud sattusid Itaalia kogumikele, kui tegutsete enamiku ajast hoopis USAs?

Midagi ei satu iseenesest. Nagu eelmiste laulude puhulgi, nii ka nüüd saatsin singli «People» kõigepealt oma tuttavale Radio 105s Itaalias.



Kuna neile laul meeldis, siis lendasin sel suvel teel Eestisse päevaks Milanost läbi ja tegime lepingu. Enne muidugi küsisin kaasautor Marco Margnalt ka luba.



Kas teete Eestis veel mõne plaadi?

Uued lood on valmis. Nii et kui keegi soovib, siis miks mitte. Ise ma neid trükkima ei hakka.



Kirjelda üht oma tavalist päeva?

Kõik päevad on erinevad ja see oleneb palju sellest, kas olen parajasti New Yorgis, Miamis või kusagile lendamas.



Kas oled õnnelik ja kas sul pere loomise plaane pole?

Püüan olla õnnelik ja leida kõiges positiivset. Loomulikult olen ma mõelnud pere loomisele ja juba aastaid.



Samas olen alati lootnud, et leian inimese, kes oleks mitte ainult hea isa, vaid ka hea abielumees, keda ma saaksin austada ja armastada elu lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles