Video: Ramzan Kadõrov sundis oma kolme poega MMA näidismatšil võistlema

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ramzan Kadõrov
Ramzan Kadõrov Foto: SCANPIX

Venemaa Põhja-Kaukasuse piirkonnas asuva Tšetšeenia juht Ramzan Kadõrov sattus kriitika alla, kuna ta sundis oma kolme alaealist poega vanuses 8 – 10 eluaastat osalema sportliku vabavõitluse (MMA – mixed martial arts) näidismatšil, mida kanti üle televisioonis.

Venema MMA ühingu juhi Fjodor Jemeljanenko arvates ei tohiks lapsi panna sellel alal võistlema, kuna nad võivad saada raskeid kehalisi vigastusi, kuid kahjustada võib saada ka nende psüühika, edastab rferl.org.

Jemeljanenko teatas eile Instagramis, et Kadõrovi kolm poega, Ahmed, Eli ja Adam võitsid  näidismatši, mis toimus Tšetšeenia pealinnas Groznõis.

MMA ekspert lisas, et alla 12-aastased lapsed ei tohiks selle alaga tegeleda ning alla 21-aastased peavad kindlasti kandma kaitsekiivrit ja teisi kaitsevahendeid, kuid Kadõrovi poegadel need puudusid.

Jemeljanenko arvates ei oleks seda «lastevõitlust» tohtinud näidata televisioonis, kuna see võib ärgitada ka teisi alla 12-aastaseid sellega tegelema.

Kadõrov sai eile, 5. oktoobril 40-aastaseks ja tal algas samas uus periood Tšetšeenia presidendina. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles