Pärnu jääfestivaliks lavastatakse muinasjutuetendus

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jääfestivali etenduse ajaks Steineri aeda kerkiv lumelava.
Jääfestivali etenduse ajaks Steineri aeda kerkiv lumelava. Foto: promo

Pärnu jääfestivali ajal saab Steineri aias vaadata iga päev muinasjutuetendust “Talve murdmine”, mis on eepiline lugu Eestimaa looduse teekonnast talvest kevadesse.

Jääfestivali pressiesindaja Piret Hallik-Sassi teatel lavastab etenduse moekunstnik ja koreograaf Heili Palm-Vaikma ning selles löövad kaasa neli tantsustuudio Palm Projects tantsijat, sepp ja abilised Pärnust.

“Etendus toimub ehedas looduskeskkonnas, kus on esindatud lumi, jää, vesi ja tuli,” rääkis Hallik-Sass. “Sümboolselt on lavastuse keskpunktiks valitud sepikoda, kus toimuv loomeprotsess on otseselt seotud tulega. Etenduse lavakujundusse kuuluvad nii Lembit Palmi sepikoda kui ka Maarja-Magdaleena gildi abiga rajatav jääväljak ja lumesein.”

Etendus kestab umbes 30 minutit ja seda saab Steineri aias vaadata tasuta kogu jääfestivali aja 19.-26. veebruarini kell 18.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles