Endla noortestuudio toob lavale „(H)ING-e“

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endla noortestuudio toob lavale etenduse "(H)ing".
Endla noortestuudio toob lavale etenduse "(H)ing". Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Teisipäeva, 15. veebruari õhtul esietendub Endla teatri Küünis noortelavastus „(H)ING“, mis räägib noorte eneseotsingutest ja kommuunielust.

Endla noortestuudios juhendaja Enn Keerdi käe all lavale tulev lugu räägib teismeliste seltskonnast, kes üritab leida muust maailmast rahu ja asub elama mahajäetud majja omaette kommuuni. Pooljuhuslikult satub sinna ka Ing, kelle elus on hiljuti toimunud traumaatilised sündmused, millest on raske toibuda. Peagi aga selgub, et kommuuniski juhtuvad samasugused asjad nagu suures maailmas – armutakse, pettutakse ja reedetakse, purunevad illusioonid, reaalne elu murrab utoopiasse sisse.

Näidendi kirjutas endine noortestuudiolane Eliis Vaiksaar, kes tegi ise kaasa noortestuudio eelmises kolmes etenduses. Vaiksaaar õpib Balti filmi- ja meediakoolis televisiooni ja audiovisuaalse meedia eriala esimesel kursusel.

„Kommuunielu temaatika oli minu jaoks vaid üks võimalikest lähenemistest,” tutvustas Vaiksaar näidendi algideed. “Eelkõige tahtsin näidendit kirjutama asudes rääkida sellest, kuidas väga erinevad inimloomused suudavad koos elada ja aktsepteerida üksteist kõigi oma erinevuste ja vigadega. Iga inimene mingil hetkel ju otsib midagi, eriti just noorena. Selles mõttes see ei ole kummardus konkreetselt kommuunielule, vaid pigem igasugustele katsetustele otsida ja ennast leida.”

„(H)ING“ on 2004. aastal tööd alustanud Endla noortestuudio kuues lavastus. Osades on Endla noortestuudio õpilased Carolina Tagobert, Grete Elviste, Piia Puronen, Liina Press, Karolin Kaup, Karl Verlin, Karl Paju, Kristjan Järve, Mihkel Vinogradov ja Stefan Peetri.

Lavastas Enn Keerd, muusikaline kujundaja on Janek Vlassov ja kunstnik Liisa Soolepp.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles