Pärimusmuusik ja jutuvestja tuuritavad

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cätlin Jaago ja Piret Pääri eheda rahvamuusika ja haaravate juttude kontsert «Sõnade ja sõrmedega» läks üle-eestilisele tuurile.
Cätlin Jaago ja Piret Pääri eheda rahvamuusika ja haaravate juttude kontsert «Sõnade ja sõrmedega» läks üle-eestilisele tuurile. Foto: Elmo Riig / Sakala

Jaanuaris pärimusmuusika aidas sooja vastuvõtu saanud Cätlin Jaago ja Piret Pääri eheda rahvamuusika ja haaravate juttude kontsert «Sõnade ja sõrmedega» läks üle-eestilisele tuurile.

Eesti üks silmapaistvamaid noori pärimusmuusikuid Cätlin Jaago esitleb tuuril oma värsket sooloalbumit «Soolo» ja tutvustab peagi ilmuvat parmupillikogumikku.

Tuntud jutuvestja Piret Päär räägib vahelduseks nii tõestisündinud lugusid kui rahvajutte, kus peategelane on pillimees.

Kontserdid toimuvad 9. veebruaril Tallinna vanalinna muusikamajas, 10. veebruaril Pärnu Maarja-Magdaleena gildis, 18. veebruaril Rapla kultuurikeskuses ja 25. veebruaril Harjumaal Oru külakeskuses.

Raplamaalt pärit Cätlin Jaago tegutseb nii soolomängijana kui ansamblimuusikuna (Vägilased, RO:TORO, Udupasun, Elletuse). Jaago repertuaaris on lugusid ka vanemast pärimusmuusika kihistusest ning tema lemmikud on just parmupilli- ja torupillilood.

Piret Pääriga alustas Cätlin Jaago koostööd juba 1999. aastal, mil nad astusid esimest korda publiku ette jutuõhtutega, kus muusika ja jutulood üksteist toetasid ning seeläbi kuulajatele elamuslikuks mälestusteks said.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles