TFW/ Anu Hint toob vabaduse trendidest, ahistavatest lõigetest ja reegleid eiravatest ootustest

Elu24
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anu Hint, looming
Anu Hint, looming Foto: HINT design

Moelooja Anu Hint tutvustab moodi, mis ahistamise asemel lubab kandjal olla tema ise, mitte ühiskonna poolt toodetud kujutelm. 

Fotol loob rõivadisaini tuul, mitte inimkäsi. Linnutiiba meenutav lendlev sall annab vihje HINT design motole, milleks on vabadus - nii riietuses kui mõtetes.

Anu Hint, looming
Anu Hint, looming Foto: Mari-Ann Vellerand

HINT designi iseloomustavad vabadus trendidest, ahistavatest lõigetest ja reegleid eiravatest ootustest. Kollektsiooni tugitalad: sümmeetria asemele julge asümmeetria, liibuva asemel vaba lai vorm, sirge asemel ootamatu kõver joon.

«Kollektsiooni kõik kangad on ostetud Itaalia kangatootjate outlettidest, kasutan ära kangaste ületootmisest tekkinud jääke. Rõivaste juurde kuuluvad ka kangaste lõikamise jääkidest valmistatud kotid, keebid, sallid ning vestid. Jääkidest on valmistatud ka mudeleid kaunistavad detailid. Villased kangad on kasutatud ära 99 protsendi ulatuses,» räägib Hint. 

Kottide omapäraks on kinnitite kombineeritavus ja rohkus. «Röövimise tagajärjel sain aru, et vajame tänapäeva kriminaalses Euroopas uutmoodi käekotte, mida on raskem varastada. Koti funktsiooni võivad täita ka turvalised taskud, mida pole lihtne eemaldada. Kollektsiooni ilmestavad kasitööna valminud erinevad tikandid. Kasutan ka rahvuslikke mustreid, mis kannavad endas samuti vabaduse sõnumit- oma identiteeti hoides ja väärtustades püsime vabana.»

Anu Hint
Anu Hint Foto: Erakogu

Kõiki mudeleid on üks, tegu on autorikollektsiooniga, mida autor ise ka hiljem kandma hakkab. Hint design toodangut on siiani müüdud KUMU poes ja Katariina käigus, mudelid saab tellida otse autorilt.

Tallinn Fashion Week 2016 raames saab Anu Hinti loomingut näha neljapäeval, 20.oktoobril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles