Pildid ja video: Toyota pakub lapseta paaridele Kirobo Mini robotit

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jaapani autotootja Toyota hakkas valmistama väikeseid roboteid Kirobo Mini, millel on «nutiaju» ja kaamera ning mis on mõeldud lapseta paaridele last asendama.

Järgmisel aastal müügile jõudev robot suudab oma «pereliikmed» tunda ära nii nende liigutuste kui hääle järgi, edastab The Guardian.

Robotidisaineri ja arendusjuhi Fuminori Kataoka teatel käitub robot nagu laps. Näiteks ta kõigub istudes sama moodi nagu väikelaps, kellel tasakaalutunnetus alles tekib.

Väikes elapse moodi käitumine ja häälitsemine paneb ta omanikke tundma, nagu neil oleks «laps», keda tuleb hellitada.

Toyota arvates on see uus toode menukas, kuna Jaapanis on juba mõnda aega madal iive ja inimesed tahaksid rohkem olla koos väikelastega.

Väikese roboti hind on 40 000 jeeni (350 eurot), temaga on kaasas «turvahäll», mille abil saab ta panna autos näiteks topsihoidjasse.

Kataoka sõnul on see robot samm edasi arenenumate robotite suunas. Tulevikus peaks robotid muutuma veelgi inimese sarnasemaks ning reageerima inimeste tunnetele ja näoilmetele.

Jaapanis toodetakse enim tööstusroboteid, kuid seal tegeletakse ka seltsirobotite loomisega. Väga menukas on hüljest meenutav robot Paro, kes sobib kaaslaseks dementsust põdevatele eakatele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles