Pidu: Vibe saab 10-aastaseks!

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Celeda
Celeda Foto: Vibe
Kuupäev 10.10.08 on paljude peoloomade jaoks ajaloolise tähtsusega. 10 aastat on möödas esimesest Vibe-üritusest ja seda tähistame nüüd, kümme aastat hiljem kuupäeval 10.10.08!

Retrohõnguline minevik kõlab täna jälle värskelt… 10 aastat tagasi kõlanud muusika on jällegi aktuaalseks muutumas…

«Life Is a Circle». Täpselt kaheksa aastat tagasi, 13. oktoobril, aastal 2000, tähistas tänaseks juba legendaarne Vibe'i üritustesari oma teist sünnipäeva, kus peaesinejaks oli Chicagost pärit Drag Queen - CELEDA!

Fenomeniks tituleeritud Vibe sai alguse 1998. aasta oktoobrikuus ja tänaseks on sellest päevast möödas ei rohkem ega vähem kui 10 aastat!

Vibe'i nime all toimuvad üritused on aastate jooksul märkimisväärselt mõjutanud Eesti klubikultuuri ja tänaseks saavutanud rahvusvahelise tuntuse, olles lennutanud Eestist pärit muusikaprodutsendid Meelis Meri ja Priit Juurmani a.k.a. «Rulers of the Deep», ehk «Vibe Residendid», maailma tippu!

Vibe goes private... «Party Inside the Party»

Club Privé kui selline tutvustas end esimest korda 1999. aasta detsembris Liiva Keskuses toimunud Vibe-üritusel Wipeout kui väljakujunenud Vibe’i seltskond vajas privaatsemat kohta, kuhu peituda masside eest.

Nii sündis uus kontseptsioon Pidu Peo Sees ehk Party Inside the Party ja avati Club Privé nimeline VIP-ruum. Club Prive’s olid omal kohal muusika, kostüümid, performance’id ja vabameelne õhkkond.

Igat «CP» sündmust usaldati eest vedama mõni tuntud kunstnik-moelooja, kelle idee alusel loodi vastav sisekujundus, muusikavalik ja programm.

Väljavalituteks on aastate jooksul osutunud näiteks Raoul Kurvitz, Eneliis Semper, Aldo Järvsoo, Tanel Veenre, Toomas Volkmann, Gerly Tinn jpt.

Raske on üheselt kirjeldada Club Privé külastajaid, kuid selge on see, et «CP» üritustel valitses vabameelsus ja tänaseni kordumatu meeleolu. Paljud on tõmmanud Vibe ürituste ja CP vahele võrdusmärgi kunagise legendaarse New Yorgi klubiga Studio 54.

Vibe-ürituste VIP-ruumi «CP» sissepääs oli saanud lausa nii määravaks, et teatud ringkondades oli see koguni staatuse küsimus. Pärast aastatepikkust tegutsemist vanas tehasehoones suunduti kesklinna ja Club Privé avas oma uksed ööklubina Harju tänaval. 

Tänaseks on tantsutehased seisma pandud. Liiva Keskuse legendaarsetes ruumides, kus toimusid Vibe-üritused, on suurte ettevõtete logistikakeskused. Vibe-üritustest on järele jäänud vaid erinevad müüdid ja kuulujutud…

Järgi on jäänud palju toredaid inimesi ning rohkelt mälestusi ja tänaseni on Vibe‘i algatatud missiooni edasi kandnud samad inimesed väikses ööklubis Privé!

Kui Club Privé üks sloganitest on « Small Club, Big DJ» (ehk väike klubi, suur dj), siis reedese peo kohta võiks lisaks öelda « Small Club, Big Party».

Kõik, kes mäletavad ja tahavad üheskoos meenutada seda kordumatut Vibe'i aega on oodatud reedel, 10.10.08, koos Club Privéga tähistama Vibe 10. sünnipäeva, kus peaesinejaks on ei keegi muu kui DRAG QUEEN DIVA CELEDA!

 

 

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles