Uuring: naisi erutab Maserati, mehi Lamborghini

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lamborghini Reventón
Lamborghini Reventón Foto: Wikipedia.org

Kindlustusfirma Hiscox uuris, kuidas kolme luksusautomargi Maserati, Lamborghini ja Ferrari ning tavalise Volkswagen Polo mootoriheli mõjub meestele ja naistele.

Uuringus osalenud 40 katsealusele anti kuulata salvestisi autode kiirenduse heliga, kirjutab Livescience.com.

 

Teadlaste sõnul kogevad inimesed autode mootorimüra ja selle valjust, kuid eriti kiirendusest tekkivast heli, kas positiivsena või negatiivsena.

 

Teadlased uurisid, millist tunnet autode müra tekitas ning ka sellega seostus ka seksuaalne erutus. Katsealustelt võeti selle tarbeks süljenäited.

Uuring näitas, et kõikidel naiskatsealustel tõusis Maserati heli kuuldes organismis seksihormoonide tase ja seksuaalne erutus.

Kuid ainult pooled katses osalenud meestest pidasid Maserati heli seksikaks ning seega ka seksihormoone tõstvaks.

Meestele tekitas heaolutunde hoopis Lamborghini heli. 60 protsenti meeskatsealustest tunnistas, et see erutas neid ja viis nende mõtted seksile.

Ferrari kiirendusheli tekitas kolmest luksusautost kõige vähem heaolutunnet ning ei tõstnud eriti seksihormoonide taset.

Niinimetatid igameheauto Volkswagen Polo seevastu ei tekitanud mitte mingit muutust hormoonides ning selle kiirendusheli ei peetud seksikaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles