Kuidas läks eestlasel? World Class baarmenite võistlusel tehti ajalugu

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Regeri Zoo, World Class Eesti finaali võitja
Regeri Zoo, World Class Eesti finaali võitja Foto: Ardo Kaljuvee

Sel aastal võitis prantslanna Jennifer Le Nechet, olles ka võistluse ajaloos esimene naine, kes on World Classil võitjaks tulnud. Maailma parima baarmeni tiitlile võistelnud eestlane Regeri Zoo seekord lõppfinaali ei jõudnud.

Võistlusel vapralt esinenud Meat Market Cocktail Bari baarmen Regeri Zoo sõnul oli võistlus maailmaklassiline ja andis hindamatu kogemuse, kuigi ta finaalis 12 parima hulka ei jõudnud. “Kõige huvitavam ja raskem samal ajal oli serveerida kohtunikele, kes on kokteilimaailma täielikud ikoonid ja legendid. Kõik see spontaansus, mis juhtub kohapeal ja milleks ette valmistada on praktiliselt võimatu, ongi selle ameti võlu ja näitas täpselt mulle, millises arengustaadiumis mina olen.” Zoo võistles kokku neljas voorus. Näiteks voorus “Before & after” pidi ta valmistama ühe ennelõunase ja pärastlõunase kokteili. Lisaks tuli oma loovus tööle panna Tanqueray 10 gini baasil kokteilide valmistamises ning pimedegusteerimise käigus ära tunda ühelinnase viski.

Prike World Class Eesti korraldaja Andrei Kazakovi sõnul läks Regeril üldiselt väga hästi. “Ta oli küll natuke närvis, aga oli tore vaadata kuidas ta sellega laval hakkama saab ja ennast kokku võttis.” Kazakov lisas, et nii kohtunikud kui ka publik kiitsid Regeri kokteile ja olid nendega üldiselt väga rahul. “Kahjuks oli esinemisel paar tehnilist viga. Vaatamata sellele tean, et Regeri on üks parimaid Eesti baarmene ja loodan, et see üritus mõjutab tema arenemist väga positiivselt.”

Võistluse võitis Jennifer Le Nechet, kellel tuli võitmiseks finaalis muuhulgas rajada 24 tunni jooksul pop-up baar. Järgneva aasta jooksul reisib võitja Diageo Reserve brändisaadikuna mööda maailma ringi, osaledes kohtunikuna erinevatel võistlustel. Järgmisel aastal toimub võistluse finaal Mehhikos. 

World Class on rahvusvaheline baarmenite võistlus, kus igal aastal võistleb mitukümmend maailma parimat baarmeni, kes on tulnud võitjaks oma kodumaa kohalikel võistlustel.

Rahvusvaheline võistlus toimub alates 2009. aastast.

Toimus 2016. aastal esimest korda ka Eestis.

Eesti esindaja valiti välja 16. juunil toimuval World Class Estonia finaalis.

Eestist osales kohalikul võistlusel 27 baarmeni ja 21 restorani, baari Tallinnast, Tartust ja Pärnust ja Võrust

Võistluse korraldaja Eestis on Baltikumi suurim maailma juhtivaid joogibrände esindav müügi- ja turundusettevõte Prike. Võistlusel kasutatakse Diageo Reserve tooteid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles