Vaata, mida pakutakse! Pärnakad kutsuvad 1. oktoobril agavale kohvikute nädalale

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu Kohvikute Nädal saab piduliku avapaugu 1. oktoobril kell 11:00, kui avatakse ajalooliste kohvikute näitus linnaruumis. Näituse eesmärgiks on tutvustada kunagisi Pärnu legendaarseid kohvikuid nende ajaloolistes asupaikades. Kõik huvilised on oodatud jalutuskäigule, mis algab kell 11:00 Rüütli ja Nikolai tänava nurgal. Jalutuskäigul jutustatakse põnevaid lugusid linna kohvikute kujunemisloost läbi ajaloo. 

Pärnu Kohvikute Nädal toimub 1.-9. oktoober 2016. Korraldajate sõnul osalevad kohvikute nädalal Pärnus tegutsevad kohvikud, kus pööratakse erilist tähelepanu kvaliteedile, et esitleda seeläbi Pärnu parimat kohvikukultuuri. Kohvikute nädala pakkumistega kostitavad Pärnus tegutsevad kohvikud – Café Grand, Cafe Piano, Cafe XS, Estonia Resort Spa Hotel kohvik NOOT, Hea Maa, Kohvihoovik, Kroon, Mon Ami, MUM cafe, Murumaja kohvik, Muuseumikohvik, Pagaripoisid kohvik Pühavaimu, Pagaripoisid kohvik Ringi, Pai kohvik Port Artur, Pai kohvik Pärnu, Piccadilly, Purje Raamatukohvik, Taluturu kohvik, Teatri Kohvik ja Villa Ammende salongikohvik.

Pärnakad kutsuvad 1. oktoobril agavale kohvikute nädalale
Pärnakad kutsuvad 1. oktoobril agavale kohvikute nädalale Foto: Kairi Tähe

Sel aastal on mitmetel kohvikute pakkumised ka taimetoitlastele ja veganitele. Murumaja kohviku perenaine Merle Einola sõnul pakutakse nende kohvikus kohvikute nädalal taimetoidu menüüd, kus salatisse on segatud nii hanemalt, kui ka peedilehed. «Soovi korral kohandame menüü ka veganitele sobivaks,» täpsustas Einola. Piccadilly kohviku peremehe Ivo Luige sõnul on kohviku külastajad muutunud aja jooksul teadlikumaks ja järjest rohkem soovitakse tervislikku toitu. «Meie jaoks on tervisliku toidu valmistamine elustiil, mis on ka meile endale südamelähedane,» lisas Luik. 

Pärnakad kutsuvad 1. oktoobril agavale kohvikute nädalale
Pärnakad kutsuvad 1. oktoobril agavale kohvikute nädalale Foto: Kairi Tähe

Pärnu Kohvikute Nädal toimub 1.-9. oktoobril 2016, et tutvustada Pärnu kohvikuid nii pärnakatele kui ka eestimaalastele, lisaks ka lähinaabritele ja suurendada kohvikute külastamist madalhooajal. Osalevad kohvikud pakuvad kampaanianädalal salatist, desserdist ja tassist teest või kohvist koosnevat einet hinnaga 7 eurot. Pärnu Kohvikute Nädal viiakse ellu koostöös ettevõtjate ja Pärnu Linnavalitsusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles