Tom Cruise kasutas orjatööjõudu?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tom Cruise
Tom Cruise Foto: SCANPIX

USA föderaalne juurdlusbüroo (FBI) algatas saientoloogiakiriku suhtes uurimise pärast seda, kui pikka aega sellesse organisatsiooni kuulunud Hollywoodi režissöör ja stsenarist Paul Haggis mitmeid fakte päevavalgele tõi.

FBI uurib, kas kirik eksis seaduste vastu, kasutades orjatööjõudu, kirjutab Huffington Post.

Haggis sõnas väljaandele The New Yorker antud eksklusiivintervjuus, et nii Hollywoodi staar Tom Cruise kui ka saientoloogiakiriku juht David Miscavige kasutasid sellesse kirikusse kuuluvaid inimesi enda huvides ära.

Kinnitamata andmetel algatas selle «tööprojekti» Cruise.

Haggise sõnul sunniti neid tegema musta tööd nagu majade ümberehtitused, mootorrataste ja mootorpaatide parandamine ning veel mitmeid muid töid.

Nad said palgaks vaid 50 dollarit.

Samas on aga teada, et saientoloogiakiriku juhtkonda kuuluvad liikmed elavad väga jõukalt. Haggise sõnul on saientoloogiakiriku juhil Miscavige`il üsna suur luksusautode ja mootorrataste kollektsioon, ta kannab alati käsitsi ja tema jalasuuruse järgi tehtud täisnahast kingi, tal on villa, teenijad ning isegi kaks kokka.

Tom Cruise´i varandus on veelgi suurem. Väidetavalt kasutasid mõlemad mehed sainetoloogikiriku lihtliikmeid enda huvides ära, sundides neid peaaegu tasuta töötama.

Saientoloogiakiriku esindaja lükkas kõik süüdistused ümber ning lisas, et nad ei tea FBI uurimisest mitte midagi. Samuti ei olevat neil midagi varjata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles